Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sabó i mocadors de paper per prevenir el contagi de la grip A a les escoles

Sabó i mocadors de paper per prevenir el contagi de la grip A a les escoles

Els centres han informat als alumnes de les recomanacions del departament de Salut La malaltia es manifesta de forma lleu en la majoria dels casos

N-260 - Despreniment al Pont de Suert
N-260 - Despreniment al Pont de Suert
15/09/2009 13:36

Tots els centres escolars han informat ja els alumnes de les mesures de prevenció pel virus de la grip A. Entre les recomanacions que es promouen, i que s'han fet arribar per carta a les llars, hi ha la necessitat de rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, utilitzar mocadors de paper d’un sol ús, tapar-se la boca i el nas quan es tus o es fa un estornut, i ventilar bé els espais tancats.

El departament de Salut assegura que "el quadre clínic de la grip nova es manifesta de forma lleu en la majoria dels casos i la situació actual de la malaltia a Catalunya no justifica mesures extraordinàries". Tanmateix, ha instat a les escoles a informar els pares i mares d’aquestes mesures.

Els centres s’han compromès a conscienciar l’alumnat i explicar-los la importància de no compartir gots, coberts, joguines, raspalls de dents, entre d’altres. Així mateix, s'intensificarà la desinfecció i neteja de superfícies i objectes. Els col.legis informaran els pares si es detecta algun cas de grip nova a les aules.

La simptomatologia compatible amb la grip A és febre igual o superior a 38 graus i símptomes d’afecció respiratòria aguda, que poden anar acompanyats de diarrea i vòmits. Aquells nens que es posin malalts caldrà que es quedin, com a mínim, set dies a casa i que no tornin almenys 24 hores després de la desaparició de la febre.

La vacunació per a la grip A es recomana a les dones embarassades i a les persones que tenen una patologia crònica i una edat igual o superior a sis mesos. Pel que fa a la resta de grups es valorarà la conveniència de vacunar-los segons l’evolució de la pandèmia.

Mostrar formulari de contacte