Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Salàs de Pallars regula l'accés rodat al pantà de Sant Antoni per evitar aglomeracions de vehicles i gent

Salàs de Pallars regula l'accés rodat al pantà de Sant Antoni per evitar aglomeracions de vehicles i gent

Un agent cívic controla l'aparcament, que té una capacitat de 65 places

Entrada a l'aparcament de Salàs de Pallars, a la zona de bany de l'embassament de Sant Antoni (Foto: ACN)
Entrada a l'aparcament de Salàs de Pallars, a la zona de bany de l'embassament de Sant Antoni (Foto: ACN)
24/08/2020 13:57

L'Ajuntament de Salàs de Pallars (Pallars Jussà) ha regulat l'accés rodat al pantà de Sant Antoni per evitar aglomeracions de vehicles a la zona d'aparcament municipal. Un agent cívic controla l'entrada i la sortida a la zona coneguda com el Piolet, que té una capacitat per a 65 places. Quan s'arriba a aquest límit, es prohibeix la circulació de més cotxes, que es desvien cap a d'altres indrets del pantà.

L'estacionament de més d'una nit d'autocaravanes o furgonetes també és una problemàtica que l'Ajuntament vol regular la temporada vinent, segons ha explicat l'alcalde del municipi, Francesc Borrell. "La comarca ja té zones habilitades per a autocaravanes i és en aquests espais on haurien d'anar", ha remarcat.

El control viari de la zona del Piolet de Salàs de Pallars s'ha fet per primera vegada en un estiu marcat per la COVID-19, que ha motivat un increment notable de visitants al conjunt del territori. Borrell ha defensat la mesura "per evitar aglomeracions i ordenar l'aparcament". Una vegada el pàrquing està complet, l'agent cívic procedeix a tancar el pas. A mesura que els visitants van sortint del pàrquing, l'agent cívic permet accedir-hi a nous vehicles. Aquest agent cívic s'ha contractat en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

D'altra banda, aquesta mateixa setmana, els Agents Rurals han aixecat diverses actes molt a prop d'aquesta zona. Ho han fet als propietaris de furgonetes que aparquen en espais considerats com a fluvials però en què no hi ha aigua i estan molt a prop de l'embassament. Aquestes furgonetes acostumen a passar una o més nits en aquest indret on aquesta pràctica no està autoritzada.

Mostrar formulari de contacte