Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ampliades les restriccions a la Seu per millorar les dades epidemiològiques de la COVID-19

Ampliades les restriccions a la Seu per millorar les dades epidemiològiques de la COVID-19

Continua una setmana més la recomanació de suspendre les activitats extraescolars, els actes culturals i les competicions. També s'ha establert el tancament de parcs infantils i de les instal·lacions esportives municipals
Situació epidemiològica actual
18/03/2021 11:25

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit allargar una setmana més les mesures restrictives per la COVID-19 en no millorar les dades epidemiològiques. La capital alturgellenca té actualment un risc de rebrot de 843,3, amb una taxa de transmissió d’1,6. Hi ha 4 pacients ingressats al Sant Hospital i es mantenen 6 grups escolars i 3 extraescolars confinats, amb 112 alumnes i 9 professors afectats pel confinament.

La mala evolució de les xifres probablement va lligada a la presència de la variant britànica del virus de la COVID-19 que presenta major contagiositat en infants i gent jove. En aquest sentit, l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, ha manifestat que "el moment és molt complicat per a molta gent, sobretot per als responsables de les activitats extraescolars i els infants que hi participen, però amb les dades sanitàries actuals i a les portes de Setmana Santa no hi ha cap altra opció que perllongar les restriccions". Fàbrega demana "una vegada més" la col·laboració de tothom "per poder evitar mals majors que portin una situació molt més greu".

D’acord amb la Unitat de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament urgellenc torna a recomanar fins al divendres 26 de març:

•             La suspensió temporal de les activitats extraescolars, per tal de reduir al màxim les oportunitats de contagi per contactes socials.

•             Ajornar les competicions esportives federades no professionals i les activitats esportives extraescolars.

•             Evitar la mobilitat i les reunions en llocs públics que no siguin estrictament necessàries.

•             Procedir al tancament de les escoles de música, art i dansa, biblioteca (només servei préstec) i sales d’exposició, així com de totes les instal·lacions esportives municipals.

•             Suspendre temporalment tots els actes culturals.

•             Fer el tancament dels parcs infantils.

Juntament amb aquestes recomanacions, es reforça la necessitat de complir estrictament amb els aïllaments domiciliaris indicats pels gestors COVID, punt clau per revertir la situació actual. També s'insisteix en les mesures que són conegudes per tots però que cal reforçar: mascareta, rentat de mans, distància física i espais ventilats.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aplicarà totes aquestes recomanacions fins al proper divendres 26 de març. A partir de llavors, i en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques al municipi es decidirà si és necessari o no prorrogar les restriccions.

Mostrar formulari de contacte