Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Salut fa formació per a responables d'higiene de residències de l'Alt Pirineu i Aran

Salut fa formació per a responables d'higiene de residències de l'Alt Pirineu i Aran

L'objectiu és millorar les mesures de prevenció de la COVID-19 tot simulant situacions reals d'aparició del virus. Hi participen 55 professionals tant de la regió pirinenca com de Lleida
El Seminari de la Seu d'Urgell, que actualment acull la residència de la Fundació Sant Hospital
16/02/2021 12:22

El Departament de Salut duu a terme aquesta setmana una formació dirigida a responsables d'higiene a les residències de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran. L'objectiu és millorar les mesures de prevenció contra la COVID-19 en aquests centres, en els quals s'ha hagut de fer front a diversos brots de la malaltia des de l'inici de la pandèmia, ara fa prop d'un any.

A les sessions es recreen diferents situacions reals en què els participants han de prendre ràpidament decisions sobre aspectes com ara la sectorització d'espais, la definició de circuits o l'aplicació de mesures de prevenció d'infecció. La formació va a càrrec de tècniques de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Es vol que els responsables sanitaris de les residències assimilin el contingut dels protocols i els plans de contingència, tot posant-los en pràctica. En les onze sessions de formació que hi ha programades durant aquesta setmana hi passaran responsables sanitaris de 55 residències del pla de Lleida i el Pirineu.

Durant les sessions, que tenen lloc a l'Alberg Municipal de Bellpuig, es donen eines per aprendre a sectoritzar espais correctament i, d'aquesta manera, crear zones diferenciades per ubicar-hi els residents en funció de si tenen o no risc d'infecció o bé si ja presenten la malaltia de la COVID-19 (zones verdes grogues i vermelles). També es mostra 'in situ' com definir espais en funció del risc, com crear zones de transferència i com definir circuits per al personal, la cuina o la bugaderia, entre d'altres.

La jornada formativa acaba amb una sessió de reflexió on els participants comparteixen i analitzen els coneixements adquirits i plantegen els dubtes que hagin sorgit.

Mostrar formulari de contacte