Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Salut incorpora deu tècnics de seguiment per a les residències a les regions de l'Alt Pirineu i Aran i de Lleida

Salut incorpora deu tècnics de seguiment per a les residències a les regions de l'Alt Pirineu i Aran i de Lleida

Els professionals visiten els centres, comproven les mesures adoptades i assessoren els professionals sobre les recomanacions del Govern. Atendran un total de 143 complexos entre ambdós territoris
12/11/2020 11:35

El Departament de Salut ha comunicat aquest dijous que les Regions Sanitàries de l'Alt Pirineu i Aran i de Lleida compten des d'aquesta setmana amb 10 tècnics del Servei de Salut Pública que supervisaran de forma presencial les mesures preventives i de control enfront de la COVID-19 en tots els centres residencials d'aquests dos territoris.

Els nous especialistes donaran servei tant a les residències de discapacitats com a les de gent gran i de salut mental. En total, 143 centres sumant ambdues regions. Aquests professionals visitaran els centres i, in situ, comprovaran que les mesures preventives adoptades o previstes per les residències s’adeqüen a les recomanacions del Departament de Salut. A més a més, assessoraran les direccions i els treballadors en relació amb aspectes d'higiene, formació del personal, previsió de sectorització i circuits, neteja, desinfecció, ventilació i ús dels equips de protecció individual.

En cas de brot -com el detectat les darreres hores a la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell- i d’acord amb les indicacions donades pels Serveis de Vigilància Epidemiològica i Resposta a les Emergències de Salut Pública de cada sector, comprovaran que el centre adopta les mesures de control adients per minimitzar la transmissió de la COVID-19, com ara aïllaments, quarantenes i sectoritzacions. 

Fins ara, aquesta tasca la duien a terme els tècnics existents al Servei de Salut Pública, que la combinaven amb la seva feina habitual d’inspecció alimentària i ambiental.

Detectat un brot a la residència de Bellvís

D'altra banda, a part del brot detectat a la Seu d'Urgell, el Departament de Salut també ha informat les darreres hores de l'aparició de casos de coronavirus a la residència de gent gran de Bellvís, a la comarca de l'Urgell. En aquest cas, l'afectació és més gran atès que han donat positiu 67 dels 84 usuaris que té aquest centre, a més d'11 treballadors. Tanmateix, la majoria són asimptomàtics i la resta d'afectats presenten símptomes lleus. El brot es va localitzar després que dos empleats van donar positiu a les proves PCR.

  • El Seminari de la Seu d'Urgell, actualment adaptat per acollir els usuaris de la Residència del Sant Hospital (Foto: FSH)
  • Tècnics de seguiment de les residències de l'Alt Pirineu i Aran i de Lleida (Dep. Salut)

Mostrar formulari de contacte