Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Salut trasllada a l'Hotel Segle XX de Tremp quatre pacients de l'Hospital del Pallars

Salut trasllada a l'Hotel Segle XX de Tremp quatre pacients de l'Hospital del Pallars

A l'equipament turístic s'hi ubicarà persones que ja han rebut l'alta però han de romandre aïllades. La capital del Jussà també compta amb l'Hotel Alegret per atendre patologies de llarga durada
Una ambulància a la porta de l'Hotel Segle XX de Tremp (Foto: ACN)
02/04/2020 14:10

El Departament de Salut ha traslladat aquest dijous els quatre primers pacients amb coronavirus de l'Hospital del Pallars a l'Hotel Segle XX de Tremp. Són persones que ja tenen l'alta hospitalària però que encara han d'estar aïllades uns dies per no propagar el COVID-19.

Segons ha explicat a l'ACN l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, es tracta de pacients que "no necessiten una intervenció mèdica tant directa com els greus" i amb el trasllat es pretén alliberar espai del centre hospitalari. A l'hotel se'n farà càrrec personal sociosanitari que ha estat contractat pel Departament.

Aquest és el segon hotel de la capital del Jussà que s'ha reconvertit per acollir malalts, perquè l'Hotel Alegret ja fa 15 dies que n'acull amb d'altres patologies de llarga durada. Segons ha concretat Cases, l'Ajuntament de Tremp s'encarregarà, com ja fa amb els pacients de l'Hotel Alegret, de portar el dinar i recollir els plats, com també de fer la recollida de la roba bruta. El consistori mateix ha gestionat la borsa de treball i ha enviat tots els currículums recollits a Salut, que ha estat qui finalment ha fet la contractació del personal sociosanitari.

Cases ha volgut remarcar que s'han posat a disposició de Salut "pel que calgui" i hi ha afegit que quan tota aquesta situació hagi passat, caldrà fer un recull de tota la gent que ha col·laborat, des dels propietaris dels hotels als que volen aportar material i recursos.

A l'Hotel Segle XX hi estaran treballant administratius, personal de neteja i auxiliars de clínica. De moment hi haurà 4 pacients amb coronavirus que han rebut l'alta hospitalària. Però si cal, l'equipament en podria acollir més per continuar alliberant espai de l'Hospital del Pallars.

 

Mostrar formulari de contacte