Salvador Maura dóna a conèixer a Barcelona l'elaboració del formatge escaldat
El formatger urgellenc Salvador Maura i el violinista Elias Porter protagonitzen aquest dijous al vespre, a Barcelona, un taller amb el qual volen donar a conèixer a la capital del país l'elaboració de l'escaldat, un formatge de llet crua de vaca, de coagulació enzimàtica i de pasta cuita que els italians anomenen de “pasta filata".
El taller, que s'ha programat al barri del Poblenou, convidava els participants a obtenir per ells mateixos un formatge amb forma de panet rodó, amb un pes aproximat de 200 grams, amb pasta de color marfil, sense ulls, la pell molt fina, una textura elàstica i tova, i tacte cremós. Aquesta és una de les especialitats que Salvador Maura, pioner i impulsor de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, elabora actualment a Mas d'Eroles, a Adrall. Cada participant s’emporta a casa el formatge que hagi elaborat.
El taller incloïa un sopar i la música a càrrec d'Elias Porter, que ha seleccionat un repertori de cançons del Pirineu. Porter és professor de viola a l’Escola Folk del Pirineu i membre de les formacions La Sonsoni i Rot. L'activitat s'ha programat a la Beauty Food Academy, un nou espai gastronòmic que vol difondre productes tradicionals d'arreu en base a tres pilars fonamentals: experiència, coneixement i sabor, tot donant a conèixer els processos de producció de cada producte.