Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Salvem Tost torna a recollir signatures per aturar l'autorització de més guixeres

Salvem Tost torna a recollir signatures per aturar l'autorització de més guixeres

La plataforma tem l’aprovació imminent del permís per a una nova extracció Dissabte se celebrarà a Àger la tercera trobada Tots x Tost, que aposta per la divulgació de la figura d'Arnau Mir
Pedrera a Montant de Tost
16/02/2010 17:45

L’Associació Salvem Tost inicia una nova recollida de signatures per aturar la posada en marxa de noves pedreres o guixeres a la vall. L’entitat veïnal, paral.lelament, celebrarà dissabte la tercera edició de la trobada Tots x Tost, que enguany se celebrarà a Àger (la Noguera) i tindrà un caire més cultural.

Salvem Tost continua rebutjant tant l’actual existència de graveres com, especialment, la possible autorització de noves activitats extractives. El col.lectiu es mostra preocupat perquè fonts del Departament de Medi Ambient els han assegurat que és a prop d’aprovar-se la creació d’una guixera que, afirmen, seria deu vegades més gran que l’actual explotació de Comacsa, una de les empreses que opera al municipi de Ribera d’Urgellet.

El portaveu de Salvem Tost, Jordi Guitart, ha explicat a RàdioSeu que han iniciat una nova recollida de signatures perquè, per problemes legals, la que van fer anteriorment no serveix de cara a demanar l’aturada d’aquest projecte concret.

Guitart creu que el respecte per l’entorn és vital perquè la gent torni a viure a Tost o simplement perquè hi segueixi vivint la que encara hi ha; fins i tot més que no pas la millora de serveis o infraestructures pendents.

Tot i el manteniment d’aquest caràcter reivindicatiu, enguany la trobada Tots x Tost serà més divulgativa. L’altra novetat és que serà per primera vegada fora de l’Alt Urgell, concretament a Àger. Es vol donar a conèixer així un indret estretament vinculat a la història del personatge històric més cèlebre de la vall, Arnau Mir de Tost.

L’activitat es durà a terme al llarg de dissabte. Les persones que s’hi vulguin sumar s’hi poden inscriure a través del correu salvem.tost@gmail.com.
Arnau Mir va ser un cavaller medieval que va neixer a Tost l'any 1000 i va dedicar la seva vida a conquerir terres als sarraïns a diversos punts de Catalunya i Aragó. Està molt lligat a Àger perquè, un cop conquerida la plaça, s’hi va quedar a viure i va dirigir la construcció de diverses obres, entre les que destaquem la Col.legiata i l'esglèsia de Sant Vicenç d' Àger.

L'historiador Francesc Fité, fill d'Àger, guiarà els assistents a l’entorn de la vida, obra i particularitats d’Arnau Mir de Tost. En la trobada també es visitarà la col.legiata.

Mostrar formulari de contacte