Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sant Ermengol i el camí de Tresponts, a la propera xerrada del cicle 'Desenterrant el passat'

Sant Ermengol i el camí de Tresponts, a la propera xerrada del cicle 'Desenterrant el passat'

En parlarà l’historiador Lluís Obiols aquest dissabte, 8 d'octubre, a Organyà, a les 19 hores
Xerrada sobre els Tresponts
06/10/2016 10:36

Després de l’èxit de l’arrencada del cicle Desenterrant el passat, amb prop d’un centenar d’assistents a la primera xerrada, la proposta torna aquest dissabte, 8 d'octubre, amb la conferència 'Camins i ponts, sants i diables. Història del pas del congost de Tresponts', a càrrec de l’historiador Lluís Obiols Perearnau, arxiver de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

La xerrada tractarà sobre els orígens i l’evolució de la singular via de comunicació de Tresponts, que enllaça la plana de l’Urgellet amb Organyà a través del congost homònim, construïda pel bisbe Ermengol, segons una llegenda explicada des de temps antics. El conferenciant aportarà algunes informacions inesperades al voltant d’aquest antic camí, que fan referència al seu traçat, molt menys simple d’allò que pot semblar a primer cop d’ull, o als testimonis més antics de les llegendes que l’envolten, com ara la de la Pixarrada del Diable.

La xerrada tindrà lloc a la Sala de les Homilies, a Organyà, a les 19.00 hores. Paral·lelament, i també dins del mateix cicle Desenterrant el passat, ja es pot visitar des del passat dilluns dia 3 i fins al 30 d'octubre l’exposició 'Cavalls i poder en el món ibèric' a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell.

Divulgació de la història i l'arqueologia

El cicle Desenterrant el passat, dedicat a la divulgació de la història i l’arqueologia de la comarca de l’Alt Urgell, l'organitza el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcal de l’Alt Urgell, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell.

Mostrar formulari de contacte