Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sant Joan de l'Erm té la primera passera per a persones amb mobilitat reduïda al Parc de l'Alt Pirineu

Sant Joan de l'Erm té la primera passera per a persones amb mobilitat reduïda al Parc de l'Alt Pirineu

La instal·lació adaptada facilita que el col·lectiu pugui gaudir de l'espai natural. L'estació alturgellenca també disposa a l'estiu un punt d'informació, a la zona del refugi de la Basseta

04/08/2016 20:20

Sant Joan de l'Erm disposa de la primera passera per a persones amb mobilitat reduïda en tot l'àmbit del Parc Natural de l'Alt Pirineu. D'aquesta manera, l'estació de muntanya de l'Alt Urgell aposta per facilitar l'accesssibilitat i, concretament, que aquest col·lectiu pugui gaudir amb autonomia de l'excepcional medi natural de la zona.

La passera, amb una longitud de 400 metres, està a l'entorn de la base de l'estació, al refugi de la Basseta, i consisteix en unes passarel·les de fusta, integrades a l'entorn i amb protecció lateral, que permeten passejar amb vehicles com ara una cadira de rodes o bé un caminador, entre d'altres. També hi poden passar famílies amb cotxets infantils.

Al final del recorregut, els visitants es troben amb un mirador panoràmic que permet gaudir de magnífiques vistes del bosc de Sant Joan de l'Erm i de la vall de Santa Magdalena. A més a més, el servei compta amb un panell informatiu, amb les explicacions en català i en braille i amb mapa esquemàtic per ubicar el visitant. Al llarg del camí hi ha d'altres plafons que expliquen la flora i la fauna que s'hi pot observar. El projecte ha tingut el suport del Parc Natural, l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò, la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social La Caixa i l'empresa urgellenca Aubèrria, entre d'altres.

Caseta d'informació

Paral·lelament, aquest estiu Sant Joan de l'Erm compta novament amb un punt d'informació del Parc Natural de l'Alt Pirineu. L'estació de muntanya és, de fet, el principal punt d'entrada a l'espai protegit, amb més de 50.000 visitants anuals, i vol convertir la vall de Castellbò en el lloc de referència per als visitants que hi accedeixen des de l'Alt Urgell.

La caseta està instal·lada a la zona del refugi de la Basseta, davant dels circuits que a l'hivern acullen l'esquí nòrdic. S'hi pot trobar informació sobre les rutes que es poden fer des de Sant Joan de l'Erm, des d'on es pot passejar pel valuós bosc de l'entorn o bé fer excursions al massís de l'Orri. També s'hi pot conèixer les diverses activitats que el parc organitza tant des de l'Alt Urgell com, principalment, des del vessant del Pallars Sobirà.

El punt d'informació, que es va estrenar l'any 2014 amb la presència d'un guia especialitzat, funciona tots els dies de l'estiu i també estarà obert els caps de setmana de tardor, per enllaçar amb l'inici de la temporada d'hivern.

  • Itinerari accessible a Sant Joan de l'Erm (PN Alt Pirineu)
    Itinerari accessible a Sant Joan de l'Erm (PN Alt Pirineu)
  • Punt d'informació del PNAP a Sant Joan de l'Erm
    Punt d'informació del PNAP a Sant Joan de l'Erm

Mostrar formulari de contacte