Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sant Serni de Tavèrnoles i les tombes de Santa Eugènia, darrera caminada dels Dimecres d’agost d’enguany

Sant Serni de Tavèrnoles i les tombes de Santa Eugènia, darrera caminada dels Dimecres d’agost d’enguany

L'activitat es durà a terme aquesta setmana i anirà a càrrec del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Per assistir-hi cal inscripció prèvia
Monestir de Sant Serni de Tavèrnoles (Foto:Carles Gascón Chopo)
21/08/2017 17:30

El proper dimecres, 23 d’agost, dins del cicle de sortides guiades “Dimecres coneixem l’Alt Urgell”, es proposa una excursió a peu a Santa Eugènia de la Torre, sortint des del poble d’Anserall, per visitar una necròpolis formada per un conjunt de tombes antropomorfes excavades a la roca. Qualificades d’ibèriques per la tradició local, en realitat aquestes tombes semblen correspondre a un horitzó cultural diferent, segons s’explicarà a la sortida guiada.

Un altre element d’interès que serà visitat abans de finalitzar l'activitat serà el gran monestir medieval de Sant Serni de Tavèrnoles, situat a la població d’Anserall, el qual és una mostra molt singular del romànic primerenc en terres de l’Alt Urgell. La visita recollirà les singularitats d’aquest monestir, com una accidentada història amb un abat herètic, saquejos de bandolers, un terratrèmol i grans dominis al llarg de les carrerades de la transhumància.

La caminada, a càrrec del tècnic de cultura de patrimoni cultural del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, és de nivell mitjà, apta per a tots els públics amb una preparació mínima per caminar. L’activitat començarà a les 8 del matí i tindrà com a punt de trobada el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia a Turisme Alt Urgell (tel. 973 353 112) o a Turisme Seu-Espai Ermengol (tel. 973 351 511).

Mostrar formulari de contacte