Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Santiago Garcia-Tornel analitza l'aparició de noves patologies amb internet i telèfons mòbils

Santiago Garcia-Tornel analitza l'aparició de noves patologies amb internet i telèfons mòbils

El pediatre i col.laborador de RàdioSeu destaca casos com ara el colze del tennista o la síndrome de la pantalla El doctor detalla que l'advertència és vàlida tant per a menors com per a adults
'Smart phone'
19/07/2011 16:43

Les noves tecnologies generen noves patologies. Aquesta qüestió l'ha analitzat el pediatre i col.laborador de RàdioSeu Santiago García-Tornel, que aquesta setmana passada ha participat com a ponent a la Jornada del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona, que se celebra a Puigcerdà.

En declaracions a RàdioSeu, el metge de l'Hospital Sant Joan de Déu ha alertat de l’aparició entre infants i adolescents de noves malalties vinculades a internet i mòbils, no tipificades fins fa poc temps. García-Tornel ha esmentat per exemple el "colze del tennista" per jugar amb la Wii, el risc d'artrosis als dits per l’abús dels polzes amb smart phones, o bé la depressió per manca d’amics a Facebook i la "síndrome de la pantalla", ja que llegint a l’ordinador els ulls parpadegen la meitat que amb un llibre.

El doctor hi afegeix que aquestes advertències poden ser vàlides també per als adults, per la qual cosa es recomana no abusar de les noves tecnologies.

La jornada anual del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona se celebra cada any a Puigcerdà, en la cloenda de la Universitat d'Estiu Ramon Llull. L'edició d'enguany estava dedicada precisament a l'aplicació de les noves tecnologies al món de la medicina.

Mostrar formulari de contacte