Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Satisfacció de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per l’adjudicació de les obres de construcció del nou CAP

Satisfacció de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per l’adjudicació de les obres de construcció del nou CAP

L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, assegura que es tracta d'un pas "important i definitiu" per dotar la ciutat d'un servei d’atenció primària "a l’alçada de les necessitats actuals". L'import dels treballs és de 2,7 milions d'euros
Antics garatges de l'Alsina Graells (Foto: Ajuntament de la Seu)
01/06/2018 14:15

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha expressat aquest divendres la satisfacció per l’adjudicació per part del Govern de la Generalitat de les obres de construcció el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) a la ciutat. Segons s'ha publicat oficialment, les obres de construcció han estat adjudicades a l’empresa Construcciones Cots i Claret, SL, per un import de 2.757.701 euros (sense IVA) i tenen un termini d’execució de 12 mesos.

En relació amb aquest anunci, l’alcalde Albert Batalla ha manifestat que es tracta d'un pas "important i definitiu" per dotar la capital de l'Alt Urgell d’un centre d’atenció primària "a l’alçada de les necessitats de salut del segle XXI". Batalla també ha remarcat que aquest projecte, "llargament esperat", s'ha fet realitat "gràcies a la feina conjunta dels professionals del CAP, del Departament de Salut i de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell".  

La construcció del nou edifici tindrà lloc als antics garatges de l’Alsina Graells. Es tracta d'un espai de 800 metres quadrats, situat al carrer Bisbe Guitart, que fins fa poc feia les tasques de magatzem municipal. L'immoble es va cedir al Servei Català de la Salut. L’Ajuntament de Seu hi està portant a terme actualment els treballs previs per a l’enderroc.

Distribució de l'edifici

El nou equipament sanitari gairebé triplicarà l'espai de les actuals dependències, ubicades dins el Sant Hospital. El CAP tindrà a la planta baixa les àrees d'atenció continuada i de pediatria. La primera comptarà, entre d'altres, amb una sala de tractaments i un box d'extraccions, mentre que la segona disposarà de tres consultes per als facultatius i tres més d'infermeria. El primer pis l'ocuparà l'àrea de medicina general, amb sis consultes per als professionals mèdics i sis més per als d'infermeria. La segona planta es destinarà a la consulta d'odontologia, quatre més de caire polivalent i espais per a usos administratius. L'edifici també tindrà un soterrani destinat a magatzem i instal·lacions.

L'equip del Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell està conformat per dotze metges de família i dotze infermeres, a més de tres pediatres, un auxiliar, una odontòloga, una llevadora, un treballador social i cinc administratius. A les dependències actuals compten amb 16 espais de consulta, dos box d'urgència, un despatx d'odontologia i un altre per al treballador social.

Nou edifici de serveis

Arran del canvi d'usos, les brigades municipals comptaran amb un nou edifici de serveis que es construirà en una parcel·la situada a l’interior d’illa, entre l’avinguda del Salòria i el carrer de l’Orri. La construcció preveu una planta soterrada i una planta baixa amb un total de 2.800 metres quadrats.

Mostrar formulari de contacte