Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Segona jornada de campanya electoral, marcada per la millora de l'espai públic, l'ampliació de l'oferta formativa, la cultura i propostes per diversificar l'economia

Segona jornada de campanya electoral, marcada per la millora de l'espai públic, l'ampliació de l'oferta formativa, la cultura i propostes per diversificar l'economia

Compromís promet un pla de neteja per tenir una ciutat "que llueixi". Junts vol implementar el batxillerat esportiu a la Seu d'Urgell. ERC considera la cultura com "un valor fonamental per al teixit social de la ciutat". La CUP aposta pel Centre de Recerca de la Llet i el Formatge per evitar el monocultiu econòmic
13/05/2023 17:40

Compromís aposta de forma clara per la millora de l’espai públic de la Seu d'Urgell. Així ho ha indicat l’alcaldable Joan Barrera, que ha anunciat que posarà en marxa un pla de neteja abans de finalitzar l’any per tenir una ciutat “que llueixi” i oferir qualitat de vida als seus habitants. “Si la Seu no es cuida a si mateixa perdrà oportunitats de futur”, ha manifestat.

Barrera ha concretat que “la deixadesa es fa evident en la manca de pintura dels passos de vianants, afectant a la seguretat vial, i en el mal estat dels porxos del carrer Major i del carrer dels Canonges, empobrint la imatge del centre històric”. En aquest sentit, la plataforma es compromet a eliminar totes les pintades de les parets i a repintar els porxos del nucli antic.

D’altra banda, Compromís defensa la modernització de l’eixample amb la construcció d’un passeig al carrer Mare Janer que uneixi l’actual passeig de Joan Brudieu, passant per la plaça del Codina fins al passeig del Parc, i les plataformes úniques dels carrers de Sant Ermengol i de Regència d’Urgell en el primer tram fins a Llorenç Tomàs i Costa. Barrera es mostra convençut que “la convivència cívica passa per un espai públic tractat amb cura i que l’Ajuntament hi posarà el coll amb la col·laboració activa de tots els urgellencs”.

Junts defensa que el futur de la Seu ha de tenir en compte les polítiques educatives i de joventut. L'alcaldable Jordi Fàbrega assegura que aquesta serà “una de les prioritats per a la propera legislatura”. I afegeix: “Cal ampliar l’oferta formativa per aconseguir estudis adients per a tothom i que tots els col·lectius hi tinguin accés”.

Entre els objectius hi ha fer realitat el batxillerat esportiu, que el Parlament de Catalunya va instar a iniciar a l’Institut La Valira el 2024-25 en una iniciativa del mateix Jordi Fàbrega, també diputat. A més, Junts vol ampliar estudis de formació professional que cobreixin necessitats de les empreses locals; millorar els equipaments del PFI-PTT o l’IFE; mantenir la gestió directa de la UEC; treballar per la millora de l’equitat educativa, i posar reforços i recursos per disminuir l’índex de fracàs escolar.

En l'àmbit educatiu, Fàbrega es compromet a garantir la cobertura de totes preinscripcions a les places públiques de llar d’infants i fer realitat l’edifici d’INEFC Pirineus, complementat per la Unitat Docent del Grau d’Infermeria.

Finalment, Junts fa una aposta per polítiques de joventut amb “vocació transformadora”. Proposa plans específics per facilitar l’emancipació dels joves amb lloguers assequibles, el reimpuls d’una borsa de treball per al jovent, millorar l’atenció a les malalties de salut mental i la creació d’un espai de trobada jove d’oci alternatiu autogestionat.

ERC La Seu considera la cultura com “un valor fonamental per al teixit social de la ciutat com a eina de cohesió i d’arrelament de la ciutadania”. El candidat a l’alcaldia, Francesc Viaplana, ha defensat aquest dissabte l’àmbit cultural i s’ha compromès a continuar amb el llegat del regidor Carlos Guàrdia, “treballant en la doble línia de la cultura i el patrimoni cultural, així com des de la doble vessant de la programació d’activitats i d'equipaments culturals”.

L’alcaldable republicà creu que “és fonamental continuar amb una programació cultural estable a la Seu d’Urgell al llarg de l’any, amb diversitat d’estils i disciplines”. ERC també aposta per donar continuïtat, des de l’àmbit de la recerca, a les beques Ciutat d’Urgell, així com promoure l’Espai Ermengol com a instal·lació patrimonial.

Viaplana ha incidit en el fet que “en aquest passat mandat s’ha demostrat la importància que s’ha donat a la recerca històrica, com per exemple apostant per excavar el jaciment del pati de Les Monges”. I ha recordat: “És una intervenció que es té la voluntat de continuar per tal que aflori tota la informació històrica que ens pugui proporcionar”.

ERC també ha anunciat que el seu programa polític inclou la creació de l’Espai d’Art Pensament i un espai escènic i musical per donar resposta a les demandes de la ciutadania.

La CUP considera que el Centre de Recerca de la Llet i el Formatge és una aposta clau per al territori “que ha d’englobar i actuar de paraigües del conjunt de projectes que hi ha sobre el sector”. La formació cupaire planteja “anar una mica més enllà” i que la proposta inclogui àmbits com la investigació i la sinergia amb centres de recerca i universitats, "per tal de revertir els problemes estructurals del Pirineu". I remarca: “Necessitem reforçar un sector puntal en l’economia de muntanya i tota l’economia circular que hi està vinculada”.

La CUP lamenta que "després de quasi bé dos anys de paraules buides del govern municipal, s’hagi fet escassos passos per tirar endavant aquesta idea". El grup recorda que "va iniciar-se amb la complicitat del sector làctic de la comarca, i que es va veure inicialment amb bons ulls per part del govern urgellenc i de la Generalitat".

PP i VOX no han fet arribar durant la jornada informació sobre el seu programa electoral.

  • Eleccions 28-M
  • Parada de Compromís al mercat setmanal de la Seu d'Urgell
  • Parada de Junts al mercat setmanal de la Seu d'Urgell
  • Parada d'ERC al mercat setmanal de la Seu d'Urgell
  • Parada de la CUP al mercat setmanal de la Seu d'Urgell

Mostrar formulari de contacte