Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Segueix la polèmica dels empadronaments a Valls d'Aguilar

Segueix la polèmica dels empadronaments a Valls d'Aguilar

El municipi ha donat de baixa 22 habitants i els crítics amb l'Ajuntament asseguren que s'ha fet "aprofitant un error de l'INE" L'alcaldessa defensa la transparència en la gestió del padró
Noves de Segre
19/08/2009 16:18

L'Ajuntament de les Valls d'Aguilar ha donat de baixa del padró municipal un total de 22 veïns. Tots són ciutadans alemanys que porten 10 anys residint al municipi i alguns d'ells regentaven el bar municipal, el qual es va llogar a través d'un concurs públic. El col.lectiu considera que "tot plegat prova que estan patint una persecució sistemàtica" per part del consistori".

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, els veïns s'han posat en contacte amb l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per saber si aquest havia donat el vistiplau a l'operació i se'ls ha informat que sí "però que havia estat per error i que així s'havia comunicat a l'ajuntament". El consistori, del PSC-Progrés, manifesta no ha haver rebut aquest avís.

Aquest dimarts s'ha celebrat una reunió al local social de Noves de Segre, on es varen aplegar unes 80 persones per donar suport als afectats per la mesura. També s'està recollint al·legacions per impedir que s'aprovi una ordenança d'empadronament que podria provocar l'expulsió de més veïns. Per tot plegat, demanen al consistori que "deixi de banda la política de crispació, que està dinamitant la convivència, i opti per una política de gestió de serveis i d'harmonia entre els veïns".

Segons remarquen els crítics amb l'Ajuntament, "el més greu és que els expulsats del padró es queden sense accés a l'educació ni a serveis socials ni mèdics, entre altres". A tot plegat s'hi afegeix el fet que els tres únics habitants que realment són immigrants extracomunitaris, de nacionalitat argentina i colombiana, no han rebut cap notificació de desempadronament.

L'alcaldessa del municipi, Dolors Vidal, justifica l'ordenança "per agilitar tràmits i aconseguir una major transparència en la gestió de l'empadronament". Vidal no es pronuncia quan se li pregunta si creu que s'ajusta a la realitat del municipi i manifesta que "l'han redactada els seus serveis jurídics i és un document tipus com el que tenen altres municipis de Catalunya". La cap municipal hi afegeix que són una trentena les persones a qui s'ha notificat la baixa d'ofici, i assegura que que ho ha fet per regularitzar una situació que consideren que "va afavorir erròniament l'anterior consistori de Convergència i Unió". En aquest sentit, des de l'equip de govern asseguren que "cada Ajuntament té l’obligació de revisar el padró regularment, i arran de la detecció d’irregularitats en el padró s’ha procedit a realitzar baixes d’ofici". Pel que fa a la rectificació notificada per l'INE als afectats, des del consistori la neguen i sostenen que l'ens estatal "li ha donat el vist-i-plau".

Mostrar formulari de contacte