Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Segueix la recerca de dos óssos a Alàs i Cerc

Segueix la recerca de dos óssos a Alàs i Cerc

Tècnics de Medi Ambient han instal.lat càmeres a la zona de la Molina de Lletó De moment no s'ha trobat proves del testimoni donat per un veí de la Seu  
Ós bru
01/08/2008 11:52

El departament de Medi Ambient de la Generalitat està duent a terme la recerca de dos óssos al municipi d'Alàs i Cerc. Segons el testimoni aportat per un veí de la Seu d’Urgell, els pantígrads podrien estar a l’entorn de la Molina de Lletó.

El tècnics del Govern han instal.lat aquesta setmana un dispositiu de seguretat per detectar els plantígrads. De moment, han col.locat paranys per recollir pèls dels animals i càmeres per gravar-ne l'activitat i fer-ne fotografies.

Les accions de recerca s'han endegat després de l'alerta rebuda per un veí de la comarca, que va assegurar als experts que va veure una femella d'ós i el seu cadell a la zona.

Fonts del departament de Medi Ambient han afirmat aquest divendres que de moment encara no s’ha tret cap conclusió sobre aquesta possibilitat, ja que no s’ha localitzat cap prova. Tot i això, des de la conselleria reconeixen l’interès per aquesta qüestió, ja que en cas de confirmar-se seria la primera vegada en molts anys que es constata que l’ós ha creuat el riu Segre i s’ha instal.lat a l’entorn del Parc Natural Cadí-Moixeró. No hi ha, però, cap pista sobre quin seria el seu origen en aquest cas. Les àrees més properes on hi ha població d’óssos són la Val d’Aran i el vessant francès del Pirineu.

També s’estudia la possibilitat que siguin descendents dels óssos que ja hi havia hagut, tot i que els tècnics es postren prudents sobre aquesta hipòtesi.

Mostrar formulari de contacte