Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Seguiment nul de la vaga de metges a l'Alt Urgell

Seguiment nul de la vaga de metges a l'Alt Urgell

Ni els professionals del Sant Hospital ni els dels CAP de la Seu i Oliana s'han sumat a la convocatòria Salut indica que a Catalunya ha secundat la mobilització un 20% del sector mèdic, mentre que el sindicat Metges de Catalunya assegura que el percentatge arriba al 70%
Hospital de la Seu d'Urgell
15/11/2011 13:47

La vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya ha tingut un seguiment nul a l'Alt Urgell. Ni els professionals del Sant Hospital ni els dels Centres d'Atenció Primària de la Seu i Oliana s'han adherit a la convocatòria. Fonts consultades per RàdioSeu han comentat que la normalitat ha estat absoluta.

Pel que fa a Catalunya, s'hi han sumat el 20% dels professionals, segons dades del departament de Salut. Aquesta xifra inclou els centres públics -vinculats a l'Institut Català de la Salut (ICS)- i els concertats, també cridats a la vaga. Tanmateix, el sindicat eleva el percentatge de seguiment al 70%.

El major impacte ha estat en l'àmbit hospitalari. Per sectors, el seguiment ha estat del 16% als Centres d'Atenció Primària, el 22,9% als hospitals, un 6% en equipaments de Salut mental i un 3% en centres sociosanitaris. El transport sanitari no s'ha mobilitzat.

L’Ordre de serveis mínims, que es pot consultar al web del Departament d’Empresa i Ocupació, garanteix el funcionament normal dels serveis d’urgències a l’atenció primària, als centres extrahospitalaris i als hospitals, així com al transport sanitari urgent. Alhora, també queden garantits els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia i l’activitat quirúrgica inajornable.

Pel que fa a l’atenció no urgent o ajornable, l’activitat sanitària que es pot veure afectada per la vaga inclou les visites a medicina de família o especialitats i les operacions no urgents. Tot i així, els professionals sanitaris i els equips directius dels centres estan fent el possible per minimitzar l’impacte.

Malgrat que els centres sanitaris tenen l’obligació de comunicar qualsevol canvi de dia i/o hora als usuaris afectats, des del Departament de Salut es recomana als ciutadans que tinguin algun tipus d’activitat sanitària programada per als dies 16 i 17 de novembre que truquin al centre corresponent per confirmar si la seva visita s’ha reprogramat. En cas de dubte, poden demanar informació al número de telèfon de Sanitat Respon, 902 111 444.

Mostrar formulari de contacte