Serrat Gros, Castell-llebre, Làctics Ermengol i Bar¡dà, premiats al Concurs de Formatges
La formatgeria d'Ossera guanya dues medalles d'or i una de plata Podeu consultar la llista de formatges guanyadors en aquesta notícia
Serrat Gros ha guanyat tres medalles d'or i una de plata al Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que s'ha celebrat a la Seu. L'elaborador d'Ossera ha rebut el primer premi de cabra àcida i el de formatge més singular, i el segon lloc en tupí.
A més a més, Castell-llebre de Peramola ha guanyat en la categoria de formatge fresc sense sal, mentre que Làctics Ermengol de Prullans ha vençut en formatge de vaca curat. El palmarès local s'ha completat amb el segon premi del formatge Baridà en cabra àcida.
De la seva part, la categoria d'ovella ha estat dominada pels elaboradors bascos, amb el primer premi per a Quesos Entzia, mentre que el francès Ferme du Bignau ha vençut en cabra enzimàtica.
Aquesta és la llista completa de guanyadors:
Formatges frescos:
Sense sal: 1r premi: Castell Llebre (mató) (Peramola-Alt Urgell)
Sense sal: 2n premi: Formatgeria Tòrrec (mató)
Amb sal: 1r premi: VillaVillera (fresc)
Formatges de Cabra àcida:
1r premi: Serrat Gros (Ossera-Alt Urgell)
2n premi: Baridà
3r premi: Bauma (crema àcida)
Formatges de Cabra enzimàtica:
1r premi: Ferme du Bignau (Tomme d'Aydius)
2n premi: Vilavella (fort)
3r premi: Quesos Benabarre
Formatges de Vaca:
1r premi: Làctics Ermengol (curat) (Prullans-Cerdanya)
2n premi: Roura-Soler (curat)
3r premi: Tros de Sort (costa negra)
Formatges d’Ovella:
1r premi: Quesos Entzia
2n premi: Queseria Martin Txiki
3r premi ex-aequo: Ardiarna-Quesos Bertizarana i J.Aranburu Elkarte
Tupí/Gaztazarra:
1r premi: Baztarriaca (gaztazarra)
2n premi: Serrat Gros (tupí) (Ossera-Alt Urgell)
3r premi: Quesos Larra (gaztazarra)
Formatges singulars:
1r premi: Serrat Gros (pebrat d'Ossera) (Alt Urgell)
2n premi: Formatges de Surp (Casa Mateu tou)
3r premi: Bauma (carrat)