Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Serrat Gros col·labora amb els alumnes de l'Escola de Pastors

Serrat Gros col·labora amb els alumnes de l'Escola de Pastors

Des de fa tres anys la formatgeria d'Ossera ensenya els requisits de l'ofici Actualment una alumna conviu amb els elaboradors durant tot el dia
Escola de Pastors - Serrat Gros (Foto: Marta Lluvich - ACN)
29/05/2013 17:42

La formatgeria Serrat Gros d'Ossera acull des de ja fa tres anys alumnes de l'Escola de Pastors. Durant uns quatre mesos, els responsables de la formatgeria ensenyen el dia a dia de l'ofici de pastor als alumnes.

Aquest any una alumna, la Iolanda Marquès, conviu les 24 hores del dia amb Raül Alcaraz i Mercè Lagrava, responsables de l'explotació ramadera. Durant dos mesos aprèn a munyir les cabres, a elaborar formatge i a portar a pasturar el bestiar. Aquesta modalitat d'ensenyament i aprenentatge els ha funcionat tan bé que aquest any incorporaran a l'empresa una antiga alumna que havien tingut en pràctiques.

L'alumna que actualment està fent l'estada a Ossera explica que va decidir entrar a l'Escola de Pastors perquè els seus avis eren pagesos i de sempre li ha agradat.

Raül Alcaraz destaca com a tasques més importants que cal ensenyar les de munyir les cabres, elaborar el formatge i portar a pasturar el ramat.

De la seva part, Mercè Lagrava valora que els alumnes tenen molt clar que volen fer aquest ofici, tot i la dedicació que exigeix, i per tant posen moltes ganes en tot el que se'ls ensenya.

Per tal de fer un seguiment dels seus progressos, els alumnes disposen d'un quadern de pràctiques on anoten totes les tasques desenvolupades en el seu dia a dia i també els seus dubtes. Al final es fa una valoració amb la qual s'obté la qualificació d'apte o no apte.

Serrat Gros ha estat valorat durant els darrers anys com un dels millors formatges de cabra del món, amb l'obtenció de diverses medalles als World Cheese Awards.

Mostrar formulari de contacte