Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sessió de tancament i conclusions dels primers Pressupostos Participatius de la Seu

Sessió de tancament i conclusions dels primers Pressupostos Participatius de la Seu

L'Ajuntament farà balanç i donarà a conèixer les idees que han entrat en la partida de 100.000 euros L'acte, obert a tothom, serà aquest dilluns dia 1 a les 8 del vespre a la Sala d'Actes del consistori
Pressupostos Participatius 2015 - Acte de balanç cartell
29/05/2015 18:35

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha convocat per aquest dilluns 1 de juny, a les 8 del vespre a la Sala d'Actes del consistori, la sessió de tancament sobre el procés dels pressupostos participatius iniciat el passat mes de febrer.

En aquesta sessió, oberta a tothom, es farà un resum dels resultats del procés, es presentaran les propostes seleccionades pels urgellencs i urgellenques i s'explicarà el calendari d'execució de les que finalment portarà a terme l'Ajuntament. L'objectiu és donar comptes de com ha funcionat aquest procés de participació ciutadana organitzat per primera vegada a la capital alturgellenca.

Anna Vives, tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, s'ha mostrat satisfeta del resultat, tot i que ha fet notar que espera que “en futures edicions es vegi augmentada la participació, a mesura que la ciutadania conegui la importància que té decidir sobre el propi municipi”. El nou sistema oferia als veïns presentar idees d'inversió per a una partida de 100.000 euros i, després de ser seleccionades per una comissió tècnica les més viables econòmicament, decidir-ne el destí.

Les més votades

De les 33 propostes vàlides tècnicament i econòmica que es van posar a votació popular, la més votada va ser la construcció del tram de vorera que manca entre el riu Segre, camí d'Alàs, i el Parc de Bombers (44.087 euros). 

També han estat seleccionades la col·locació de quatre desfibril·ladors en diferents punts de la ciutat (5.400 euros); obres d'arranjament de la pista de bàsquet de l'escola Albert Vives (17.360 euros); comprar una gàbia trampa per a gats, una gàbia postoperatori per a femelles i material d'esterilització per 90 femelles i 60 mascles de gats rodamons pels carrers de la ciutat (4.860 euros); i revisar els pendents dels baixadors dels passos de vianants (50.000 euros). Aquesta última proposta es farà parcialment fins a completar el pressupost total assignat a aquests pressupostos participatius.

Mostrar formulari de contacte