Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Sessions informatives per a la nova convocatòria Leader a l'Alt Urgell i la Cerdanya

Sessions informatives per a la nova convocatòria Leader a l'Alt Urgell i la Cerdanya

Les xerrades estan previstes dimecres dia 13 al Consell Comarcal de la Cerdanya, a Puigcerdà, i dijous 14 en format telemàtic
Projecte Leader a l'Alt Urgell i la Cerdanya
07/10/2021 19:50

Properament s’obrirà una nova convocatòria dels Ajuts Leader i per aquest motiu, des del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya es realitzaran dues sessions informatives, una a la Cerdanya i una altra de forma telemàtica. Per poder-hi participar, s’haurà de realitzar una inscripció prèvia. En el cas de la reunió presencial, tindrà aforament reduït i places limitades per poder complir amb els requisits de seguretat per la COVID-19.

Les persones o entitats que tinguin interès en saber més sobre la nova convocatòria d’ajuts Leader poden assistir a la xerrada del dimecres 13 d'octubre, a les 19.30 hores, al Consell Comarcal de la Cerdanya, a Puigcerdà. D'altra banda, el dijous 14 d'octubre, a les 4 de la tarda, es fa una convocatòria en format telemàtic. Cal destacar que inicialment s'havia previst una reunió informativa a l'Alt Urgell aquest dimecres, 6 d'octubre, però es va haver de cancel·lar.

Els ajuts Leader són subvencions a fons perdut que poden arribar fins a un 40% de la inversió que realitzin les empreses i els emprenedors de negocis situats a l’àmbit territorial, per tal de diversificar les economies rurals i millorar-ne la qualitat de vida. L’objectiu final és el foment d'iniciatives que generin activitat econòmica, a través d'accions adreçades a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació; a establir polítiques específiques per als joves del món rural; a promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

Per a rebre més informació sobre els ajuts, cal adreçar-se a la seu del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, ubicada al CETAP (Plaça de les Monges, Edifici de les Monges, 3a planta) o bé a l’oficina de Puigcerdà, al Consell Comarcal de Cerdanya (Plaça del Rec, 5). També es pot consultar la pàgina web de l’ens (www.cauc.cat), escriure un correu electrònic a cauc@cauc.cat o bé trucar al telèfon 973 35 31 12 (en el cas de l’Alt Urgell) o al 972 88 48 84 (en el cas de la Cerdanya).

Els ajuts estan cofinançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que hi aporta un 57%, i la Comissió Europea, a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi destina el 43% restant.