Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Si recicles, guanyes. Per una taxa justa', nova campanya per augmentar el reciclatge

'Si recicles, guanyes. Per una taxa justa', nova campanya per augmentar el reciclatge

La iniciativa permetrà estalviar fins a 60 euros en la taxa de la brossa, a través de contenidors intel·ligents. La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet instal·la fins al 27 de febrer un punt informatiu a la plaça de Les Monges perquè els veïns se sumin a la iniciativa
'Si recicles, guanyes'
18/02/2022 13:05

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet inicia aquest dissabte, 19 de febrer, la nova campanya ‘Si recicles, guanyes. Per una taxa justa’, que té com a objectiu reciclar el 65% dels residus que es produeixen en els municipis que formen part de l'ens, un percentatge que estableix com a obligatori la Unió Europea a tots els països que en són membres.

Una de les mesures per arribar a aquesta fita és la implantació d’una taxa justa per premiar els ciutadans i ciutadanes que siguin bons recicladors. Per això, cada persona es podrà identificar quan recicli, a través de contenidors adaptats. L'estalvi pot arribar a ser de fins a 60 euros en el rebut de la brossa.

Tots els veïns i veïnes interessats a sumar-se a aquest repte poden inscriure's fins al dia 27 al punt informatiu que s'habilitarà a la plaça de Les Monges de la Seu d’Urgell. A les persones que se sumin a la campanya se’ls instal·larà una aplicació al telèfon mòbil que permetrà que es puguin identificar cada vegada que llencin les escombraries.

Cal recordar que la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha estat pionera en la millora de la recollida selectiva, amb un 56% l’any 2021. La campanya ‘Si recicles, guanyes. Per una taxa justa’ compta al cofinançament de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència de Residus de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte