S'inaugura a Alàs un hotel amb la geotèrmia com a font d'energia
La família Dolcet obre aquest divendres un establiment amb 12 habitacions i dos apartaments
La família Dolcet, que des de fa 75 anys regenta el popular restaurant del mateix nom situat a Alàs, a l’Alt Urgell, obre aquest divendres el seu propi hotel. Amb el nom “Dolcet, l’Hotel”, l’establiment disposa de 12 habitacions i dos apartaments. L’hotel, de tres estrelles, s’ha concebut com un allotjament singular, ja que cadascuna de les habitacions és diferent de les altres, fet que les dota d’una forta personalitat. Una altra de les peculiaritats és que tota l’energia que consumirà l’establiment és d’origen geotèrmic, procedent del mateix subsòl sobre el que es troba emplaçat. Aquesta particularitat, unida a l’orientació solar, fan del nou hotel un edifici mediambientalment sostenible.
Segons que explica la família Dolcet, “l’hotel és fruit de les demandes que hem anat rebent per part dels clients del restaurant i, alhora, és el resultat d’un projecte molt madurat, fet amb il•lusió i amb professionalitat”. Des de l’hotel, situat al bel mig del poble d’Alàs, es desplega l’ampli paisatge de la ribera del Segre, amb la ciutat de la Seu al centre. Pròximament, l’establiment disposarà també de piscina coberta i jardí.
El nou hotel, que ha obtingut l’ajut màxim del programa europeu Leader Plus, serà inaugurat el pròxim divendres, 18 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, pel secretari general de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero, i el director general dels Serveis Territorials del departament a Lleida, Vidal Vidal.