Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sis institucions s'uneixen per a la promoció turística dels Pirineus des del vessant científic

Sis institucions s'uneixen per a la promoció turística dels Pirineus des del vessant científic

11/05/2010 10:31

Sis institucions col·laboraran en la posada en marxa de 'La ruta dels orígens', un projecte de divulgació científica per desenvolupar un model de turisme qualificat i sostenible als Pirineus. Són la UAB; el Consorci del Montsec; l'Associació de difusió del patrimoni històric de la Noguera; el Centre de cultura científica 'Cité de l'Espace', el Museu d'Història Natural de Tolosa de Llenguadoc; i l'associació 'À Ciel Ouvert', de Florença.

El projecte, amb un pressupost de 2,6 milions d'euros, comprèn un conjunt d'activitats per donar a conèixer a la societat els orígens dels Pirineus des dels àmbits de l'astronomia, la geologia, la paleontologia i l'evolució humana.

L'objectiu del projecte és potenciar en els propers tres anys un model de turisme innovador i experimental, respectuós amb el medi ambient, posant en valor el patrimoni natural i històric que existeix i els coneixements científics que aquest patrimoni ha generat.

Cada punt de l'itinerari es focalitzarà en un període concret, de manera que el conjunt de les etapes realitzades doni una visió global dels seus orígens, des del Big Bang fins a l'aparició de la humanitat. Les activitats que s'hi proposin permetran als participants viure experiències diferents, com ara l'excavació paleontològica o arqueològica en un jaciment, l'observació del cel o l'estudi de la biodiversitat pirinenca.

Es crearà també un espai a Internet per a la divulgació, la promoció i el coneixement de les activitats que es facin dins del projecte i que allotjarà una exposició virtual de tot l'itinerari.

Mostrar formulari de contacte