Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Situació estable de la COVID-19 a la Seu d'Urgell, amb el risc de rebrot a només 29 punts

Situació estable de la COVID-19 a la Seu d'Urgell, amb el risc de rebrot a només 29 punts

La velocitat de transmissió també està per sota el límit recomanat (a 0,46), la positivitat és al mínim (0,77%) i el Sant Hospital té un ingressat. L'Alt Urgell i el conjunt de l'Alt Pirineu i Aran presenten dades semblants, amb l'excepció del Pallars Jussà

Sant Hospital de la Seu d'Urgell
Sant Hospital de la Seu d'Urgell
09/11/2021 19:40

La Seu i el conjunt de l'Alt Urgell mantenen una situació molt estable pel que fa a la incidència de la COVID-19, tres setmanes després de la celebració de la Fira de Sant Ermengol. El Sant Hospital té a data d'avui un sol ingressat amb coronavirus i el percentatge de positius als nous tests està al mínim (0,77%).

A la Seu d'Urgell, concretament, el risc de rebrot és a només 29 punts -amb les dades d'avui dimarts- i la velocitat de transmissió també és molt per sota del límit recomanat: a 0,46. A nivell de l'Alt Urgell, aquests dos índexs de referència estan respectivament a 42 i a 0,74.

Quant a la vacunació, els percentatges es mantenen a nivells semblants als de les setmanes anteriors: un 70,8% de la població de l'Alt Urgell amb la primera dosi (13.802) i un 69,5% amb la pauta completa (11.584). En el seu balanç setmanal, el vicealcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, destaca que "a la Seu hem millorat força aquesta setmana i a Catalunya estem molt estables i amb les millors xifres d'Europa", però demana "no relaxar-se", tenint en compte els repunts d'aquests dies en d'altres països que també tenen un alt percentatge de vaccinació.

L'Aran, amb incidència zero

A la regió de l'Alt Pirineu i Aran, segons les dades d'aquest dilluns, la situació general és igualment bona, amb l'excepció del Pallars Jussà, on el risc de rebrot s'ha elevat fins als 413 punts. Això fa que a nivell pirinenc aquest registre estigui a 97. Tot i això, l'evolució és molt bona tant a la Cerdanya (risc de rebrot a només 16 punts i Rho7 a 0,54), l'Alta Ribagorça (32 i 0,57 respectivament), el Pallars Sobirà (90 i 0,92) i especialment l'Aran, on aquests dies estan amb una incidència nul·la (amb els indicadors a zero). A més a més, entre els quatre hospitals pirinencs ara hi ha només 2 ingressats amb coronavirus.

Pel que fa a la mitjana de Catalunya, la velocitat de transmissió és a 1,17, el risc de rebrot a 66 i la positivitat al 2,31%. Han seguit baixant els ingressats tant a planta dels hospitals (321) com a les UCI (79). Aquest octubre ja s'ha superat la xifra de 24.000 víctimes mortals de la pandèmia (la setmana passada hi ha hagut 16 noves defuncions per COVID-19). D'altra banda, la xifra de població vacunada és a punt d'arribar als 6 milions.

Mostrar formulari de contacte