Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / S'obre el període d'inscripcions a la quarta convocatòria de l'Escola de Pastors

S'obre el període d'inscripcions a la quarta convocatòria de l'Escola de Pastors

31/10/2011 10:51

L'Escola de Pagesia i Activitat Pastoral de Catalunya ha obert el període d'inscripcions per al nou curs. Per a la quarta edició, que començarà al març, s'han convocat 17 places. El termini de lliurament de les sol·licituds finalitzarà el 27 de novembre.

Pel que fa a les novetats, destaca la incorporació de les delegacions a la Catalunya Central i el Pirineu Oriental a través dels Consorcis del Lluçanès i Moianès, a més de la delegació de les comarques del Ripollès i els territoris de la Vall del Ges i Bisaura. També en aquesta propera edició s'incorpora l'Escola de Pastors de l'Ariège (França). Amb aquest centre es farà un intercanvi d'alumnes per tal de conèixer altres tipus de maneig en la pagesia.

Totes les delegacions de l'Escola participen en la difusió del projecte i en el seguiment de les pràctiques del 2012.

En aquesta quarta edició es torna a comptar amb l'ajut i suport del departament de Treball i el deepartament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya. De la mateixa manera, col·labora en la iniciativa l'IDAPA, l'Ajuntament de Soriguera i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Objectius de l'Escola

L'Escola de Pastors fa quatre anys que funciona amb l'objectiu de garantir la continuïtat de les explotacions, incorporar nous actius al sector, donar suport a les explotacions i incorporar pastors fixes durant la temporada de pastures a l'alta muntanya.

Els alumnes reben un mes de classes teòriques i quatre de pràctiques en una explotació ramadera. Els compromisos del ramader són dos: pagar la manutenció del alumne durant els mesos de pràctiques i donar-li una bona formació.

Mostrar formulari de contacte