Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / S'obre el termini per sol.licitar el vot per correu de les eleccions municipals

S'obre el termini per sol.licitar el vot per correu de les eleccions municipals

La documentació es trametrà a partir del 2 de maig Tota la informació electoral es pot consultar al web del departament de Governació i Relacions Institucionals
Eleccions 2011 - Logo
29/03/2011 09:26

Aquest dimarts, 29 de març, s’inicia el termini per votar per correu a les eleccions municipals. Les sol·licituds es poden fer fins al 12 de maig. La delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral  trametrà per correu certificat tota la documentació a partir del 2 de maig.

El sobre de votació amb la papereta de vot, adreçat al president o presidenta de la mesa, caldrà remetre’l per correu certificat abans del 18 de maig. Un cop feta la sol·licitud de vot per correu, no es podrà votar presencialment.

Pel que fa a les persones que es troben temporalment a l’estranger entre la convocatòria de les eleccions i el dia de les eleccions, podran exercir el dret al vot un cop inscrites en el Registre de matrícula consular com a 'no residents'. La sol·licitud s’ha de formular personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades, del 29 de març al 23 d’abril. L’Oficina del Cens Electoral tramitarà la inclusió de la persona electora en el cens i li remetrà tota la documentació necessària abans del 30 d’abril.

Les eleccions municipals són convocades pel Govern de l’Estat a proposta del Ministeri d’Interior i del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública. La Generalitat de Catalunya convoca les eleccions al Conselh Generau d’Aran i dicta les disposicions necessàries per a l’elecció i designació dels membres dels consells comarcals i la constitució dels mateixos, a partir dels resultats de les eleccions municipals.

Per a més informació, a partir d'aquest 29 de març, es pot consultar el web del Departament de Governació i Relacions Institucionals www.locals2011.cat.

Eleccions al Conselh Generau d'Aran

Coincidint amb aquestes eleccions, el 22 de maig d’enguany s’escullen els membres del Conselh Generau d’Aran. Segons el cens provisional, 6.674 electors estan cridats a les urnes per escollir 13 consellers en representació dels sis terçons en què es divideix el territori de la Val d’Aran.

Pel que fa a l’elecció dels membres dels consells comarcals, amb els resultats de les eleccions municipals i un cop constituïts tots els ajuntaments de cada comarca, les juntes electorals provincials proclamaran els 1.040 consellers d’acord amb el procediment previst al Text refòs de la Llei d’organització comarcal de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre. Aquest procediment combina els resultats en nombre de vots i en nombre de regidors de cada candidatura.

Mostrar formulari de contacte