Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / S'obre la convocatòria d'ajuts per a estudiants universitaris

S'obre la convocatòria d'ajuts per a estudiants universitaris

Se'n poden beneficiar els residents a les comarques de l'àmbit de l'Alt Pirineu, l'Aran i el Solsonès Les beques s'atorguen als joves pirinencs com a compensació pel desplaçament i l'allotjament fora de la seva residència habitual
Selectivitat
04/02/2010 17:27

La Generalitat de Catalunya ha obert aquest dijous la convocatòria d'ajuts per a estudiants universitaris de les comarques de l'àmbit de l'Alt Pirineu, l'Aran i el Solsonès. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica  avui les bases per accedir a les beques, que s'atorguen com a compensació pel desplaçament i allotjament  dels joves pirinencs que es  veuen obligats a traslladar-se perquè tenen la residència familiar lluny dels principals centres universitaris.

Tots els beneficiaris hauran d'estar matriculats en una universitat del sistema universitari català per al curs 2009-2010 i cursar un mínim de crèdits establerts segons els estudis. Pel que fa als requisits econòmics, no podran superar els llindars de renda familiar disponible i de patrimoni. Per exemple, en famílies de dos membres, no es podrà sobrepassar els 32.100 euros; en famílies de tres membres, els 39.200 euros; en famílies de quatre membres, els 44.600 euros; i en famílies de cinc membres, els 49.000 euros.

L'import màxim per ajut és de 2.000 euros. Els pagaments es faran en un sol cop, directament al beneficiari mitjançant transferència bancària. La sol.licitud haurà de ser formalitzada per la persona intressada i s'haurà de presentar, juntament amb la documentació requerida, al Registre de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

L'imprès de la sol.licitud i les bases es poden obtenir a les pàgines web de l'AGAUR (http://www.gencat.cat/agaur) i del Comissionat per a Universitats i Recerca (http://www.gencat.cat/diue/ur), i també a les dependències de l'AGAUR (Via Laietana, 28, 2a planta, 08003 Barcelona).

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria serà de 400.000 euros, a càrrec d'una partida provinent de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca per a l'any 2010. El finançament prové de la Direcció General d'Universitats del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

El termini màxim legal per emetre resolució sobre aquesta convocatòria és de sis mesos comptadors des de l'endemà de la publicació dels ajuts al DOGC.

Mostrar formulari de contacte