Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / S'obre la convocatòria d'ajuts per a la promoció del patrimoni cultural pirinenc

S'obre la convocatòria d'ajuts per a la promoció del patrimoni cultural pirinenc

Les subvencions, que s'han dotat amb un màxim de 155.000 euros, es vehicularan a través de l'IDAPA La convocatòria pretén impulsar el desenvolupar els sectors d'activitat de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran
IDAPA
30/09/2011 11:23

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la resolució del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per la qual s’obre la convocatòria de 2011 d’ajuts per impulsar la promoció del patrimoni cultural i el desenvolupament local de l’Alt Pirineu i Aran. Els ajuts, amb un import total màxim de 155.000 euros, es vehicularan mitjançant l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

La convocatòria d’aquests ajuts respon a l’objectiu de l’IDAPA d’impulsar el desenvolupament dels diferents sectors d’activitat de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. Així mateix, l’Institut treballa per tal de donar a conèixer els trets d’identitat d’aquestes zones de muntanya i impulsar polítiques de desenvolupament socioeconòmic.

La línia d’ajuts que s’ha obert, dotada amb un màxim de 155.000 euros, es destinarà a finançar activitats relacionades amb la gestió, protecció, promoció, recerca, formació i producció del patrimoni cultural i artístic de l’Alt Pirineu i Aran. Entre aquestes, es poden trobar esdeveniments culturals, activitats de recerca i activitats formatives no reglades.

Igualment, són susceptibles de rebre ajuts projectes de desenvolupament local, com ara la promoció dels productes agroalimentaris, l’artesania i l’edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic de l’Alt Pirineu i Aran o bé productes audiovisuals per divulgar el patrimoni natural i cultural d’aquestes comarques.

Poden optar a aquests ajuts els ens locals, les entitats jurídiques sense ànim de lucre, les fundacions i els consorcis de l’Alt Pirineu i Aran, que disposaran de quinze dies naturals per presentar les seves sol·licituds al registre de l’IDAPA. La subvenció es podrà concedir per l’import total demanat, amb un màxim de 6.000 euros, o bé per un import parcial.

Mostrar formulari de contacte