Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / S'obre la preinscripció escolar per al curs 2012-13

S'obre la preinscripció escolar per al curs 2012-13

A partir de dilluns i fins al dia 30 es podrà fer els tràmits per demanar plaça als centres educatius de la Seu En cas de poder-se beneficiar dels criteris de prioritat, també cal presentar la documentació que ho acrediti
Institut Joan Brudieu
06/03/2012 16:42

Del 19 al 30 de març es farà la preinscripció per al curs escolar 2012-13. Durant aquest termini caldrà presentar les sol·licituds d'admissió d'alumnes per a poder cursar segon cicle d'educació infantil, primària i ESO als centres docents sufragats amb fons públics (escola pública o concertada).

El tràmit es pot fer a les escoles Pau Claris, Albert Vives i Castell-Ciutat, el col·legi La Salle i l’institut Joan Brudieu, o bé a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), a l’Ajuntament urgellenc. S'aconsella fer la gestió al centre escollit com a primera opció. En el cas de l'escola La Valira, només podran realitzar una sol·licitud de preinscripció als germans d'alumnes que ja hi siguin escolaritzats actualment.

L'OME fa vuit anys que gestiona la preinscripció. Entre d'altres funcions, també facilita informació sobre l’oferta educativa de la ciutat, les instal·lacions, els serveis i les activitats extraescolars que es programen a cada centre. L'oficina també vetlla pel compliment de la legalitat en el procés d’admissió i la distribució equitativa dels estudiants.

Calendari i criteris de prioritat

Un cop acabada la preinscripció, les llistes de les sol·licituds baremades es publicarà el 17 d'abril. Els tres dies següents es podrà presentar reclamacions i el dia 25 es coneixerà les llistes definitives. El 18 de maig es publicarà l'alumnat admès. La matrícula serà del 4 al 8 de juny.

El criteri amb més puntuació és el de tenir germans matriculats o pares o tutors que treballen al centre (40 punts). El segueixen la proximitat de domicili (30 punts) o lloc de treball (20 punts) al centre sol·licitat (30 punts).

També es té en compte si els pares o tutors reben l’ajut de la renda mínima d’inserció (10 punts), la discapacitat de l’alumne, germans, pares o tutors igual o superior al 33% (10 punts) i, en el cas de Batxillerat, la nota mitjana.

Hi ha també criteris complementaris, com ara el de família nombrosa (15 punts), ,malaltia crònica del sistema digestiu, inclosa la celiaquia (10), i que pares, tutors o un germà ja hagin estudiat prèviament al centre demanat (5).

Documentació 

Per a 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO cal presentar: els originals i fotocòpia del llibre de família, del DNI i de la Targeta sanitària individual (TSI), a més a més de la documentació acreditativa dels criteris de prioritat esmentats anteriorment.

Mostrar formulari de contacte