Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Sorollada' a la ZER Urgellet en contra de la supressió d'un mestre especialista

'Sorollada' a la ZER Urgellet en contra de la supressió d'un mestre especialista

Consideren que la mesura afectarà l’atenció als infants La mobilització se suma a una ‘vaga blanca’ de la ZER Naireda
08/06/2010 11:23

La retallada salarial en l'àmbit públic se suma al malestar que ha generat la reducció d’un mestre especialista itinerant de la plantilla de la ZER Urgellet. Les escoles d’Alàs, Castellciutat, Montferrer i el Pla de Sant Tirs, protesten avui per la supressió de personal, que asseguren que “afectarà l’atenció i els drets dels infants”. Tots els centres han convocat una "sorollada", en què participa la comunitat educativa (pares i mares, alumnat i professorat).

A les nou s’ha dut a terme l’acció de protesta al col.legi Els Àgols de Montferrer i a l’Escola Arnau Mir del Pla de Sant Tirs. A tres quarts d’una del migdia es farà la sorollada a l’Escola de Sant Esteve d’Alàs i a la de Castellciutat.

La queixa s’afegeix a la ‘vaga blanca’ que van seguir divendres passat les escoles de la ZER Narieda. Pares, professors i infants es van vestir en aquest cas amb una peça de roba blanca com a símbol ‘d’innocència’.

En una carta adreçada als pares, els mestres indicaven en relació a l’acció de protesta que, malgrat que es convoquen vagues, “el que volem és continuar impartint classes”.

El col.lectiu demana el retorn dels mestres d'Educació Especial a les ZER's. Així mateix, sol.licita que els nens comptin amb tot el professorat des del primer dia d'escola i des del moment en que un mestre està de baixa. “No és el mateix una fàbrica amb un treballador menys, que una aula sense professor”, asseveren.

Entre les peticions de les ZER també hi ha que el calendari escolar vagi acompanyat d'un raonament pedagògic, “que demostri que aquest s'elabora per millorar l'educació dels vostres fills, no l'economia del país”. Una altra reivindicació és que es cobreixi la sisena hora amb una dotació de recursos similars a tots els centres.

Des de les ZER es lamenta que “es vagin retallant recursos i drets adquirits pels infants” i es marquen com a objectiu “aconseguir un bon programa Educatiu que demostri que les decisions es prenen per millorar l'educació de tots els nens”.

En una carta que s’ha adreçat als pares, el professorat de la ZER Narieda, que engloba les escoles Sant Miquel, Sant Climent i Miret i Sans, recorden que tot i que es diu que les minories no tenen força, “nosaltres pensem que entre tots podem lluitar contra tanta retallada educativa”. I afegeixen: “A més de les dotacions materials que no s'oblidin dels recursos humans que són tant o més importants, per tal que estiguin atesos els vostres fills”.

  • Protesta de les escoles rurals de l'Urgellet
  • ZER Narieda - Vaga

Mostrar formulari de contacte