Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sort remodelarà el Parc del Riuet per apropar-lo al centre de la vila

Sort remodelarà el Parc del Riuet per apropar-lo al centre de la vila

Des que l'espai verd es va estrenar, l'any 1921, no se n'ha fet cap reforma integral. La zona ocupa l'antiga llera del riu Noguera Pallaresa

Parc del Riuet de Sort (Foto: ACN)
Parc del Riuet de Sort (Foto: ACN)
21/11/2019 18:10

L'Ajuntament de Sort podrà remodelar el parc del Riuet gràcies a un ajut del Pla de Foment del Turisme. La zona verda és un espai emblemàtic de la capital del Pallars Sobirà, perquè està ubicat al bell mig de la població i des de la seva construcció ara fa quasi un segle (l'any 1921) no ha estat objecte de cap remodelació integral.

L'objectiu de la reforma serà apropar al centre històric i comercial de la vila aquesta zona d'esbarjo i escenari d'esdeveniments culturals i lúdics. Baldó Farré, regidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Sort, ha detallat a l'ACN que entre les principals actuacions hi ha la millora de l'enllumenat del parc i els carrers adjacents, l'adequació de l'espai per esdeveniments a l'aire lliure i la renovació de la zona de jocs. Aquest projecte està valorat amb 464.000 euros i compta amb una subvenció del 50%.

En aquest espai antigament hi passava el riu Noguera Pallaresa. L'any 1911 es va decidir desviar-lo i, quan va acabar-se aquesta obra, l'antiga llera del riu va quedar com a espai de joc i lleure. Farré ha explicat que es tracta d'un espai que "forma part de la identitat de la gent de Sort i de la comarca" i ha assenyalat que també són molts els turistes que gaudeixen d'aquest espai durant la seva estada a la zona.

Farré ha recordat que la passada legislatura es va celebrar un procés de participació per decidir el futur del parc del Riuet. Va ser una proposta que va sorgir al marge de l'Ajuntament, però que el consistori es va comprometre a estudiar i tindre en compte.

Mostrar formulari de contacte