Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sospitós augment de votants a les Valls de Valira i Sort

Sospitós augment de votants a les Valls de Valira i Sort

L'Oficina del Cens Electoral s'ha adreçat als ajuntaments per justificar el llistat La reforma de la llei obliga a publicar el cens a tots els municipis
Eleccions 2011 - Logo
05/04/2011 18:08

L'Oficina del Cens Electoral, dependent de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), ha detectat que en els sis mesos anteriors a la convocatòria a les eleccions locals s'ha registrat un "increment de residents significatiu i no justificat" a dos municipis de l'Alt Pirineu: les Valls de Valira i Sort. L'oficina s'ha adreçat a aquests ajuntaments però, segons informa El Periòdic de Catalunya, no n'hi ha cap que hagi respost. En el cas de Valls de Valira, el consistori ha negat que hi hagi cap irregularitat.

Per reforçar la lluita contra fraus d'empadronament, la reforma de la llei electoral que va entrar en vigor al gener obliga a publicar el llistat d'aquests municipis perquè els representants de les candidatures puguin impugnar el cens de les entitats sospitoses. Des d'ahir i fins a l'11 d'abril, les candidatures que queden afectades poden presentar una reclamació administrativa a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens.

Mostrar formulari de contacte