Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sotmeten a informació pública l'estudi d'impacte ambiental del regadiu de la Conca de Tremp

Sotmeten a informació pública l'estudi d'impacte ambiental del regadiu de la Conca de Tremp

02/03/2010 18:37

El Govern ha sotmès a informació pública l'estudi d'impacte ambiental actualitzat de la consolidació i millora del regadiu de la Conca de Tremp. Aquest projecte afecta a sis municipis del Pallars Jussà: Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona, Llimiana, Talarn i Tremp. També s'ha tret a informació pública l'avantprojecte d'ampliació i modernització del regadiu.

Segons informa l'ACN, de la millora se n'han de beneficiar 1.160 propietaris. La proposta suposa passar de 2.000 hectàrees de reg a més de 4.500. El president dels regants, Josep Durany, explica que "és un acte de justícia que arriba 100 anys tard, ja que és la promesa que se'ls va fer com a compensació per la construcció del pantà de Sant Antoni l'any 1913".

L'objectiu és la modernització i consolidació dels regadius de la comunitat de regants de la Conca de Tremp, amb la construcció d'una nova xarxa de reg amb canonades a pressió per subministrar aigua als regants a peu de finca, fet que permetrà una millor gestió i major sostenibilitat. Els agricultors d'aquesta zona hauran de poder dur a terme amb garanties la seva activitat, i es garantirà una millora en la gestió de l'aigua en tots els aspectes que hi intervenen: transport, distribució i l'aplicació als conreus.

El cost total del projecte supera els cinquanta milions d'euros, i es preveu que estarà culminat en un termini màxim de sis anys. La Generalitat finançarà aquesta obra aportant el 32 per cent del cost, mentre que els regants assumeixen el divuit per cent, i el cinquanta per cent restant, llevat de les expropiacions i ocupacions. Serà finançat per SEIASA del Nordest.

Mostrar formulari de contacte