Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Stop JJOO celebra que la candidatura olímpica s'hagi 'enfonsat' i preveu que la proposta es retirarà en els pròxims dies

Stop JJOO celebra que la candidatura olímpica s'hagi 'enfonsat' i preveu que la proposta es retirarà en els pròxims dies

La plataforma, que continuarà activa, demana que es faci efectiva l'execució de les inversions previstes per al Pirineu

Un dels portaveus de la Plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, atenent als mitjans de comunicació a Bellver de Cerdanya, amb unes obres d'habitatges al fons (Foto: ACN)
Un dels portaveus de la Plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, atenent als mitjans de comunicació a Bellver de Cerdanya, amb unes obres d'habitatges al fons (Foto: ACN)
16/06/2022 12:20

La Plataforma Stop JJOO ha volgut "celebrar" aquest dijous que la candidatura de Jocs d'hivern 2030 al Pirineu s'hagi "enfonsat", ja que, segons les informacions que han rebut, preveuen que hi haurà un anunci oficial sobre la retirada del projecte entre divendres i dilluns, tot coincidint amb la visita del president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, a Catalunya. Un portaveu de l'entitat, Bernat Lavaquiol, ha demanat a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que "aturi aquesta agonia i es posi a treballar en les polítiques del Pirineu". Així, volen que es constati que no hi havia cap "xantatge" i que, per tant, les inversions previstes al territori s'executaran igualment, ha dit la també portaveu Helena Guillén.

Segons informa l'ACN, Lavaquiol ha demanat que es faci pública la informació sobre el pressupost, les reunions i els dinars que s'hagin fet per preparar la candidatura i conèixer on aniran a parar les inversions previstes al Pirineu si es retira el projecte olímpic. En aquest sentit, ha afirmat que cal "revertir" les polítiques actuals que, al seu parer, propicien el despoblament rural i l'abandonament de les terres. Sobre aquesta qüestió, Guillén ha apuntat la necessitat que aquestes vagin encaminades a l'adaptació i mitigació del canvi climàtic, tot citant com a exemple els incendis forestals que s'han declarat aquest dimecres a Catalunya derivats de l'onada de calor.

Pel que fa als motius que han afectat negativament la proposta per als Jocs d'hivern 2030, el portaveu de la Plataforma ho atribueix a diversos factors, tot destacant, entre d'altres, la pressió social i la manifestació celebrada el 15 de maig passat a Puigcerdà, que ha qualificat de "la més gran de la història" en contra d'uns Jocs. Així, considera, segons li han traslladat, que el Comitè Olímpic Internacional (COI) "ho ha mirat molt de prop" i que, davant aquesta mobilització de rebuig, és "molt improbable" que el projecte del Pirineu sigui el guanyador.

Des d'Stop JJOO han assegurat que no els "sorprendrà" que la Generalitat continuï treballant per una candidatura olímpica de cara al 2034 o més enllà, perquè, segons creuen, el projecte és una "menjadora pública" on invertir. Davant d'aquesta situació, Guillén ha afirmat que la plataforma seguirà "lluitant" per acabar amb les mancances que pateix el Pirineu en matèria de transport públic, oferta formativa, habitatge o feines de qualitat i estables, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte