Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Stop JJOO demana una pregunta clara per la consulta sobre la candidatura dels Jocs d'hivern i fixar ja una data

Stop JJOO demana una pregunta clara per la consulta sobre la candidatura dels Jocs d'hivern i fixar ja una data

La plataforma s'ha manifestat a la Seu d'Urgell aprofitant la presentació del desplegament del Govern a l'Alt Pirineu

24/03/2022 14:15

La Plataforma Stop JJOO demana al Govern que formuli una pregunta clara en la consulta prevista pel mes de juliol sobre la candidatura dels Jocs d'hivern 2030, a més d'exigir fixar-ne ja una data i fer pública tota la informació del projecte. Més d'una desena de membres de l'entitat s'han manifestat aquest dijous a la Seu d'Urgell aprofitant l'acte de presentació del desplegament dels serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran, a càrrec del vicepresident de l'executiu català, Jordi Puigneró, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Posteriorment, s'han reunit amb la consellera per fer-li arribar aquestes peticions i insistir en la necessitat de retirar la candidatura i tirar endavant un pla de desenvolupament econòmic per al Pirineu.

Un dels portaveus de la plataforma, Bernat Lavaquiol, ha lamentat que s'estigui fent visible una falta d'acord entre JxCat i ERC sobre la pregunta i ha afirmat que cal que la interpel·lació sigui clara per a què la ciutadania pugui decidir si avala o no el projecte olímpic. En aquest sentit, ha explicat que se'ls ha traslladat que el referèndum tindrà a veure amb "un suposat desenvolupament econòmic del Pirineu" i no directament per dir "sí o no" als Jocs d'hivern. També ha criticat que encara no s'hagi fixat una data i que aquesta vagi "variant", tot i que aquest dimecres s'hagi aprovat el decret que permet fer consultes a una part del territori.

Lavaquiol ha criticat que "el Govern va a la deriva i té les comarques abandonades, sense projecte ni full de ruta, malgrat ser conscient de les mancances estructurals que pateix el Pirineu". Així mateix, ha insistit en què l'esdeveniment esportiu és una mostra més de la voluntat de continuar basant l'economia de les zones de muntanya en el "monocultiu turístic i l'especulació urbanística". En aquest sentit, ha denunciat una falta de serveis públics, infraestructures i comunicacions en aquesta part del territori.

Pel que fa al desplegament dels serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran, des de la plataforma han mostrat el seu suport al desenvolupament d'aquesta vegueria amb la voluntat "que les decisions del Pirineu es preguin des del Pirineu" i han lamentat que el projecte de JJOO s'estigui fent des de "despatxos foscos de Barcelona i pressionats pel lobby de la construcció i el turisme". Finalment, han qüestionat el fet que el que es vulgui és que la ciutadania es posicioni sobre la candidatura "sense tenir el projecte definitiu ni comptar amb els estudis d'impacte ambiental i informes del seu cost econòmic".

  • Manifestació a la Seu d'Urgell de la plataforma Stop JJOO (Foto: ACN)
    Manifestació a la Seu d'Urgell de la plataforma Stop JJOO (Foto: ACN)
  • El portaveu de la Plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, parla amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana (Foto: ACN)
    El portaveu de la Plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, parla amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana (Foto: ACN)

Mostrar formulari de contacte