Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Suport de la Diputació de Lleida als municipis en situacions de neu i gel

Suport de la Diputació de Lleida als municipis en situacions de neu i gel

15/01/2010 17:41

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres amb el suport de tots els grups polítics de la Corporació una moció en la qual s’insta les diferents administracions titulars de carreteres a aplicar els mecanismes necessaris per millorar la coordinació "amb l’objectiu que les intervencions en casos de nevades generalitzades es realitzin amb criteris d’eficiència i d’optimització dels recursos".

La moció arriba fonamentada pel fet que hi ha petits municipis de les comarques de la demarcació de Lleida que tenen dificultats per fer front a la neteja de la neu i la posterior prevenció i eliminació de les gelades tant dels carrers dels seus nuclis habitats com de les vies d’accés, que en moltes ocasions són de titularitat municipal.

El Pla Neucat de la Generalitat de Catalunya estipula que hauran de fer un Pla d’Actuació Municipal (PAM) els municipis que tinguin un número d’habitants superior a 20.000 o bé els que estiguin a una alçada de 400 metres o més. Per a la resta de municipis es recomana l’elaboració del PAM "atès que pot nevar a qualsevol municipi de Catalunya". Especialment es recomana a aquells municipis que tinguin un número de població flotant important en època hivernal, a aquells que tinguin nuclis de població aïllats i a aquells que tinguin algun risc especial per nevades.

La Diputació de Lleida insta a tots aquells ajuntaments obligats pel Pla Neucat, i recomana també a la resta, a redactar els corresponents PAM per fer front a les situacions provocades per les nevades.

D’altra banda, i en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació proporcionarà a tots els municipis de la demarcació de Lleida que així ho sol·licitin, els mitjans materials, humans i econòmics necessaris per a la redacció dels esmentats plans, i col·laborarà amb aquests municipis en el desenvolupament i aplicació del Pla d’Acció Municipal, aportant recursos tècnics, materials i/o econòmics.

D'altra banda, la moció recull que la Diputació de Lleida, amb coordinació amb la Generalitat de Catalunya, donarà ajut econòmic als ajuntaments en aquelles despeses extraordinàries que hagin pogut tenir en tasques de neteja de neu i prevenció i curació de gelades.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha explicat que “aquesta és una moció important, de suport als ajuntaments i per millorar la coordinació de les diferents institucions. És una moció que també posa èmfasi en els plans d’emergència. Per tant, des de la Diputació hi donem suport per tal que els municipis que estiguin per sobre de la cota de 400 metres els tinguin elaborats i que en properes situacions d’excepcionalitat com la que es va donar la setmana passada, els ajuntaments estiguin més preparats".

També s’ha aprovat la modificació dels Estatuts del Consorci de Gerri de la Sal, el projecte de reforçament del ferm i obres complementàries a la LV-3003, de Sant Ramon a Torà. (PK 0+000 al PK 3+760. Tram: Sant Ramon-Masia d’Hostalets), i el projecte constructiu Ferm, millora del ferm i execució de cunetes de formigó. Carretera L-912, del PK 0+000 al 12+040. Tram: Sant Salvador de Toló (L-911) – Els Capblons (C1412b).

Per últim, ha aprovat el projecte constructiu de la millora i eixamplament del pas superior sobre el FFCC i construcció de vorals a la carretera LV-3311, de Bell-lloc a Bellvís, amb un pressupost de 711.784,76 euros.

La corporació provincial ha guardat un minut de silenci per la mort de l’alcalde de Solsona, Xavier Jounou.

Mostrar formulari de contacte