Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Surt a la venda l'antologia poètica 'La frase immutable', de Vicenç Llorca

Surt a la venda l'antologia poètica 'La frase immutable', de Vicenç Llorca

L'autor barceloní, vinculat a Organyà, publica una seixantena de poemes escrits durant la seva trajectòria literària (1987-2019). Cossetània Edicions inclou l'obra en la col·lecció Quaderns de la Font del Cargol
Portada del llibre 'La frase immutable'
03/09/2019 11:55

Cossetània Edicions treu a la venda aquest dimecres, 4 de setembre, l'antologia poètica La frase immutable, de l'escriptor i professor barceloní Vicenç Llorca, implicat des de fa anys en la vida cultural i social d'Organyà. El llibre, que forma part de la col·lecció Quaderns de la Font del Cargol, aplega una seixantena de poemes escrits durant la seva trajectòria literària (1987-2019) i les versions en castellà elaborades per diversos traductors de prestigi i el mateix poeta.

Entre els temes principals de l'obra de Llorca destaquen l’expressió lírica de l’amor com a font de sentit, tant per als amants com en les relacions entre pares i fills o en l’amistat; l’origen de la imatge que construïm del món com un apassionant diàleg entre el cos i la llum; la relació amb les ciutats on vivim, o la recerca de l’harmonia amb la naturalesa i el fluir dels elements.

Llorca construeix en els seus poemes un ric univers en què es desenvolupen símbols espacials com el de la plaça, o literaris, com el de la recreació del viatge homèric. El seus versos, metafísics i sensuals, reflexius i vitals, constitueixen "un dels itineraris poètics més atractius i coherents de la poesia catalana contemporània", segons indica l'editorial.

Vicenç Llorca

Amb una trentena de títols publicats, l’obra poètica de Vicenç Llorca (Barcelona, 1965) comprèn els llibres La pèrdua (1987), Places de mans (Premi Salvador Espriu de poesia jove, 1989), L’amic desert (Premi Ausiàs March, 1992), Atles d’aigua (Premi Vicent Andrés Estellés, 1995), Cel subtil (1999), Paraula del món. Antologia 1983-2003 (2004), Ciutats del vers (Premi Benvingut Oliver, 2005), De les criatures més belles (2006), L’últim nord (Premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot, 2008), Les places d’Ulisses. Poesia reunida 1984-2009 (2010), Calendari d’instints (2014) i Cos de poderosa llum (2019). També és autor dels relats En absència de l’àngel (2000) i de les novel·les Tot el soroll del món (2011) i Aquell antic missatge de l’amor (2018).

Vicenç Llorca i Berrocal, nascut a Barcelona el 1965, és doctor en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra i llicenciat en Filosofia i Lletres (en l'especialitat de Filologia Catalana). Ha combinat la faceta d'escriptor amb la de professor i gestor cultural. Als anys 90 va ser secretari de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, membre de la junta del Consell Europeu d'Escriptors i també director de la Secretaria de Relacions Culturals de la Generalitat. Entre els anys 2000 i 2004 va ser cap de gabinet de la Conselleria de Cultura.

Mostrar formulari de contacte