Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Surt a licitació la reforma del pont vell de Baro

Surt a licitació la reforma del pont vell de Baro

El vial, sobre el riu Noguera Pallaresa, és de començaments del segle XX
03/10/2008 16:08

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha obert la licitació de les obres de reconstrucció de la passarel·la sobre el riu Noguera Pallaresa, entre Baro i Arcalís (terme municipal de Soriguera). Aquesta actuació, amb una inversió prevista de 355.000 euros, permetrà recuperar per a l’ús dels vianants aquest pont penjant.

Aquest projecte s’emmarca en el protocol de col·laboració entre els departaments de Cultura i Mitjans de Comunicació i de Política Territorial i Obres Públiques, per tal de frenar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.

En el si d’aquest protocol, es duen a terme treballs de recuperació i rehabilitació d’elements del patrimoni com ara esglésies, carrers, muralles i castells, situats sobretot en petits municipis i en enclavaments d’interès paisatgístic.

El pont vell de Baro a Arcalís, de 42 metres de longitud i 2,8 metres d’amplada, està situat a prop de l’N-260, que en aquesta zona va paral·lela al marge dret del Noguera Pallaresa. Va ser construït a començaments del segle passat i ha sofert diverses transformacions al llarg del temps per tal d’augmentar-ne la capacitat. Així, el tauler i les torres es van elevar respecte de l’original, de manera que la passarel·la actual és penjada amb cable intermedi, una solució que s'ha utilitzat molt poques vegades.

Actualment, a causa del seu mal estat de conservació, està fora de servei. Per això, les obres que ara s’impulsen tenen com a objectiu principal reconstruir la passarel·la. El nou tauler estarà format per tres bigues longitudinals metàl·liques rectangulars, estructura a la qual se superposarà una plataforma formada per travesses de fusta antilliscant.

Mostrar formulari de contacte