Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Suspès el projecte de l'edifici 'The Cloud' d'Andorra Telecom

Suspès el projecte de l'edifici 'The Cloud' d'Andorra Telecom

La parapública descarta la construcció perquè totes les ofertes sobrepassaven el pressupost, que se situava en prop de 40 milions d'euros. La companyia havia previst alçar un gran bloc al bell mig de l'avinguda de Meritxell

Projecte de l'edifici 'The Cloud' (Andorra Telecom)
Projecte de l'edifici 'The Cloud' (Andorra Telecom)
19/07/2018 10:55

El projecte de l’edifici The Cloud queda suspès després que cap de les propostes presentades per optar a la seva construcció s’ajusti al pressupost d’Andorra Telecom, que se situava en prop de 40 milions d'euros en quatre fases. El seu director general, Jordi Nadal,   ha recordat que la companyia ja havia reservat 28,7 milions d’euros per a aquesta fase i va explicar aquest dimecres que van emportar-se una sorpresa en obrir les quatre ofertes i veure que totes elles sobrepassaven de llarg –la més baixa, en 12 milions d’euros– l’import que havien previst.

"El projecte queda suspès per un acte de responsabilitat", segons va subratllar Nadal en la roda de premsa posterior al consell d’administració que la parapública va celebrar de forma extraordinària per tractar la qüestió.  Una idea que posteriorment va reiterar el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. El projecte preveia un edifici de grans dimensions en ple centre de l'avinguda Meritxell, amb façana de vidre i que suposaria un canvi dràstic en la fesomia de la zona, on predominen els blocs de cinc plantes.

El pressupost global per a les quatre fases del projecte ascendia fins als 39,5 milions, una xifra que Andorra Telecom considerava "assumible" i que, asseguren "feia rendible el projecte". De fet, ja s'ha desenvolupat les dues primeres fases, amb una inversió de tres milions d’euros; per a la tercera, se n’havien destinat 27,8; i per a la quarta –els interiors–, 5 milions més. Tot i així, amb les ofertes rebudes per a la construcció de l’edifici el pressupost patiria una desviació mínima de 12 milions d’euros i el global podria disparar-se fàcilment fins als 55, segons ha informat El Periòdic.

El ministre Torres va insistir que "era la primera vegada que a Ordenament Territorial es produïa una licitació amb un augment dels costos de tal magnitud". Tal com va especificar Nadal durant la roda de premsa, els imports de les empreses licitadores eren de 40,6 milions d’euros, la més baixa; de 44,6, la següent; de 46,9, la tercera; i de 60,7, la més alta. 

El director general d’Andorra Telecom va matisar que aturaven el projecte per "analitzar la situació i entendre què ha passat perquè hi hagi aquesta desviació tan gran". Durant aquesta setmana, es reuniran amb els responsables de Gespro, la propietat delegada d’arquitectes a qui Andorra Telecom havia confiat l’anàlisi de la viabilitat del The Cloud i que s’havia encarregat de dur a terme l’estimació del pressupost. La companyia afirma que no saben "si es tracta d’un error de càlcul, però l’empresa és d’una experiència contrastadíssima". Nadal creu que hi pot haver influït "el fet que el sector de la construcció es troba en auge o que els materials estan experimentant un encariment".

El titular d’Ordenament Territorial sí que va deixar entreveure que havien rebut alguns inputs que apuntaven que el cost podia ser una mica més elevat. En tot cas, consideren que suspendre el projecte és la decisió més assenyada ara mateix.

Mostrar formulari de contacte