Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Swiftair comença a operar el 18 de juliol a l'aeroport d'Andorra-la Seu

Swiftair comença a operar el 18 de juliol a l'aeroport d'Andorra-la Seu

Aquest divendres la companyia aeronàutica ha fet aterratges i enlairaments de prova. L'avió, que durà a terme vols a Madrid i Palma, té una capacitat limitada a 50 seients
03/07/2015 14:40

L’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell començarà a rebre vols comercials de la companyia Swiftair aquest juliol. L’agència de viatges de la Seu d’Urgell Regina ha organitzat vols amb aquesta companyia aeronàutica, que ha fletat naus d’Air Europa per fer aquesta combinació cada dissabte, del 18 de juliol al 8 d’agost.

Durant aquest divendres, la companyia Swiftair fa proves d’aterratges i enlairaments a l’aeroport amb un ATR72-500, a requeriment d’AESA, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, com a pas previ a l’operació comercial. L’avió té una capacitat limitada a 50 seients.

L’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell comença així la seva activitat regular com a camp de vol comercial. A part de continuar amb les altres activitats que formen part del seu dia a dia: viatges comercials puntuals, aviació general o aviació executiva, entre d'altres.

Gairebé 10.000 vols des de la seva reobertura, fa cinc anys

El 4 de juny de 2010, la Generalitat de Catalunya va reobrir la infraestructura com a aeròdrom privat després de renovar les instal·lacions i la pista. Aquesta instal·lació, que havia estat en mans privades, havia tancat les seves portes el 1984. Actualment, i amb prop de 10.000 operacions realitzades, l’aeroport té cinc hangars construïts i disposa d’un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus.

El mes de gener de 2015, l’aeroport va iniciar la seva etapa com a aeroport comercial, un cop completat el procés per a convertir la instal·lació, fins llavors aeròdrom privat, en aeroport públic i comercial.

Acord de gestió de l’aeroport entre Catalunya i Andorra

La Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra van signar al gener un conveni de cinc anys de vigència en què s’estableix una col·laboració en la gestió i la promoció de l’aeroport, així com en la cerca d’operadors. La gestió i explotació de l’aeroport continua a càrrec de la Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya.

Aeroports de Catalunya treballa seguint les directrius de la Taula Estratègica, constituïda a l’abril del 2011, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de la infraestructura.

Vols previstos:

Madrid 10:00 Andorra-La Seu d’Urgell 11:30
Andorra-La Seu d’Urgell 12:30 Palma de Mallorca 13:40
Palma de Mallorca 14:25 Andorra-La Seu d’Urgell 15:40
Andorra-La Seu d’Urgell 16:30 Madrid 18:00

Mostrar formulari de contacte