Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tala de pollancres a l'Escola Albert Vives de la Seu d'Urgell

Tala de pollancres a l'Escola Albert Vives de la Seu d'Urgell

Un dels exemplars era un arbre emblemàtic de la ciutat, però s'ha donat prioritat a la seguretat dels infants. El Servei de Parcs i Jardins restablirà pròximament l'arbrat, que no provocarà al·lèrgies ni irritacions respiratòries
Tala d'un dels pollancres de l'Escola Albert Vives (Foto d'arxiu)
05/06/2020 17:55

El Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha talat els pollancres de la filera d'entrada a l'Escola Albert Vives per garantir la seguretat a la zona. La tala també ha afectat un dels exemplars emblemàtics del centre educatiu, ubicat al costat d'un dels patis.

La decisió de substituir els arbres es va prendre arran de la caiguda el passat mes de març d’un dels pollancres. Un informe posterior va determinar que existia el risc que es repetís l'incident. Així doncs, durant el mes d'abril es van eliminar els exemplars malmesos i es va estudiar la seguretat de la resta de l'arbrat de l'escola. En aquest sentit, també es va creure oportú continuar fent podes periòdiques i l'eliminant branques fetes malbé.

Respecte al pollancre més gran, es va plantejar fer-hi una poda dràstica del brancatge o bé talar-lo. Es va optar per la segona opció, "tenint en compte la seva envergadura i edat, el despreniment constant de branques al pati i la possible caiguda". La regidora d’Educació i Medi Ambient, Núria Tomàs, ha remarcat que la supressió de l'exemplar "no ha estat una decisió fàcil de prendre perquè era un arbre emblemàtic i de valor paisatgístic". Tanmateix, la regidora ha especificat que "ha passat per davant, com no podia ser d’altra manera, la seguretat dels infants".

El pollancre també causava molèsties a l’escola i als veïns per la quantitat de llavors que desprenia a la primavera, que provocaven irritació a les vies respiratòries i ulls. "Però aquesta no ha estat la raó principal per dur a terme la tala, sinó garantir que no hi hagi cap perill", ha puntualitzat Tomàs.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell restablirà ara l'arbrat amb espècies segures i que no provoquin al·lèrgies o irritacions de gola.

Mostrar formulari de contacte