Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Talen tres pollancres de Pati Palau per una malaltia a la fusta

Talen tres pollancres de Pati Palau per una malaltia a la fusta

La plaça es queda sense aquesta espècie després que ja se'n va haver d'eliminar dos més pel mateix motiu Una desestructuració provocava que els arbres es podrissin per dins i suposéssin un risc
Pati Palau - Pollancres
30/05/2013 17:33

El Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha talat aquest dijous els tres pollancres que quedaven a la plaça del Pati Palau. El motiu de la seva tala és que aquests arbres presentaven una desestructuració de la fusta del tronc a causa d'una malaltia que els podreix per dintre. Això provocava que es torcessin i posaven en perill la seva estabilitat.

Ja fa un parell d'anys, es van talar dos pollancres del mateix espai, a davant del Palau Episcopal, pel mateix motiu. Dels altres tres que s'han eliminat ara, dos presentaven la meitat de la seva fusta molt malmesa, mentre que el tercer, si bé no estava podrit com els altres dos, tenia una inclinació que feia que en el lloc on es trobava fos totalment aconsellable tallar-lo per evitar possibles perills a la via pública.

Els propers dies es realitzarà un sondeig del subsòl de la plaça, previst en el projecte d'intervenció arqueològica, finançat mitjançant un ajut europeu. Aquesta intervenció es realitza amb la voluntat de fer una diagnosi per tal de localitzar-hi possibles estructures antigues.

Mostrar formulari de contacte