Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Taller per a escoles sobre generació d'energies renovables al Pirineu

Taller per a escoles sobre generació d'energies renovables al Pirineu

PEUSA i Meteo Pirineus Catalans han impulsat la proposta, que explica els infants d'on sorgeixen aquests mitjans de producció i per què les comarques pirinenques són un entorn favorable per crear energia 100% verda
Adrall
30/04/2020 10:20

La companyia elèctrica PEUSA ha creat, conjuntament amb el portal Meteo Pirineus Catalans, un taller pràctic i un joc interactiu adreçats a les escoles perquè els infants d'entre 10 i 12 anys descobreixin com es generen les energies renovables al Pirineu i tot el potencial que tenen aquests mitjans.

Des de l'empresa urgellenca han explicat que "les decisions d’un futur no massa llunyà les prendran els qui avui són nens, nenes i joves" i que, tenint en compte la importància que estan adquirint les energies renovables, volen ajudar-los a aprendre com es generen alhora que juguen. La proposta, que s'anomena 'Les energies netes del Pirineu', també dóna a conèixer als escolars de quina manera s’emmagatzemen, com contribueixen a reduir el canvi climàtic i per què les condicions morfològiques i climatològiques fan del Pirineu un entorn favorable per generar energies 100% verdes.

El to i plantejament dels continguts és "divulgatiu i essencialment pràctic" i comença tot descobrint les muntanyes sobre una maqueta, per identificar-ne les valls i els cims principals. Els infants identifiquen i localitzen el recorregut i la força dels rius, la força del vent i l’escalfor del sol com a fonts primàries generadores d’aquestes energies.

Albert de Gràcia, director de MeteoPirineus Catalana, ha publicat un vídeo en què explica amb més detall la proposta de taller educatiu.

Mostrar formulari de contacte