Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tània Verge preveu reforçar el Servei d'Intervenció Especialitzada en violència de gènere de l'Alt Pirineu

Tània Verge preveu reforçar el Servei d'Intervenció Especialitzada en violència de gènere de l'Alt Pirineu

La consellera d'Igualtat i Feminismes ha avançat que els pressupostos 2022 de la Generalitat preveuen la contractació d'una educadora social i l'ampliació d'horari del personal actual. Ho ha dit en una reunió al Consell Comarcal, precedida d'una visita a l'Ajuntament de la Seu
12/11/2021 14:15

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, s'ha compromès aquest divendres a reforçar el Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de l'Alt Pirineu, on es tracten els casos de violència masclista detectats a la comarca.

En una reunió amb els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell, a la seu del Consell Comarcal, Verge ha dit que als pressupostos del 2022 -que ara ha d'aprovar el Parlament- hi ha una partida per poder contractar una educadora social i ampliar a temps complet la jornada de la direcció i l'assessora jurídica. D'aquesta manera, es pretén resoldre un dels "dèficits històrics" que hi ha en aquest àmbit a la comarca. Des de la conselleria i els municipis també es vol treballar per poder habilitar un punt de trobada amb els fills de pares separats, atès que el més proper és a Lleida.

Abans d'aquesta reunió, Tània Verge ha estat rebuda a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per l'alcalde de la ciutat, Francesc Viaplana, juntament amb el vicealcalde, Jordi Fàbrega; la tinent d'alcalde de Polítiques d'Igualtat, Marian Lamolla, i d'altres representants de la corporació municipal, a més de la síndica municipal de Greuges, Anna Martí. Viaplana li ha donat la benvinguda i li ha agraït aquesta primera visita a la ciutat. De la seva part, Marian Lamolla li ha manifestat la “satisfacció” per la creació d'aquesta nova conselleria i li ha demanat que “com és tan transversal i engloba la resta de departaments, des del Pirineu demano el desplegament d'Igualtat al territori”.

En aquesta trobada, Verge ha signat al Llibre d’Honor de la Ciutat, on hi ha escrit que “el nou Departament d’Igualtat i Feminismes es concep com una estructura al servei del país, del país sencer amb tota la seva diversitat i especificitat”. I ha afegit que “des de la col·laboració i la cooperació amb els ens locals" volen "treballar plegades per eradicar les discriminacions, desigualtats i violències que encara perviuen, perquè Catalunya sigui un país on pagui la pena viure per a tothom”.

Més presència de les professionals a tot l'Alt Pirineu

El SIE del Pirineu es va posar en marxa fa deu anys. A banda de les novetats esmentades, ara s'augmentarà la freqüència de les atencions que ja s'ofereixen a Tremp i la mobilitat de les professionals a totes les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Josefina Lladós, ha celebrat el compromís per reforçar el servei perquè "vagin aflorant" nous casos de violència masclista que "de vegades queden amagats" per manca de coneixement de les eines d'ajuda existents. Una altra de les mesures que en què es treballa és la posada en marxa d'un servei tècnic de trobada, que podria venir a l'Alt Pirineu en dies convinguts des de Lleida.

Tània Verge també s'ha referit a la incorporació de l'avortament farmacològic al Sant Hospital de la Seu, liderada pel Departament de Salut, i ha dit que és "un exemple "d'equitat territorial", tot i que creu que cal ampliar també els punts on es pot fer per via quirúrgica. Actualment, no ho fa cap dels professionals acreditats per fer-ho a la demarcació de Lleida, perquè tots ells s'han acollit al dret d'objecció de consciència. Finalment, la consellera ha anunciat que s'estan buscant alternatives adequades per cobrir el torn d'ofici de violència de gènere, mitjançant reunions institucionals de coordinació entre el seu departament, el de Justícia i els col·legis de l'advocacia de Cervera, Tremp, Balaguer, la Seu d'Urgell i Solsona.

  • Recepció a la consellera Tània Verge a l'Ajuntament de la Seu
  • Reunió amb Tània Verge al Consell Comarcal de l'Alt Urgell