Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Túnel del Cadí estudia limitar la gratuïtat dels residents a la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Berguedà

Túnel del Cadí estudia limitar la gratuïtat dels residents a la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Berguedà

Entre les opcions hi ha la possibilitat de fer-lo de pagament els caps de setmana Una altra proposta és augmentar el número de documents que s'han de presentar per aconseguir l'exempció de pagament
Túnel del Cadí
04/10/2011 19:58

L'empresa que gestiona el túnel del Cadí vol evitar que hi hagi persones que s'empadronen falsament al Berguedà, a l'Alt Urgell o la Cerdanya per no pagar el peatge d'aquesta via. Tal com explica el diari Regió7, l'empresa està debatent-se entre diverses solucions. Entre aquestes, contemplen la possibilitat de fer-lo de pagament per a tothom els caps de setmana, d'aquesta manera els falsos residents haurien de pagar igualment i no s'empadronarien en aquelles comarques.

Tot i això, l'empresa concessionària del túnel reconeix que així faria pagar justos per pecadors, però també contempla el fet que es pugui evitar el preu del peatge si es presenten alguns papers laborals que demostrin que s'és resident i que hi ha l'obligació d'utilitzar la via per qüestions de feina.

Una altra opció que s'ha plantejat l'empresa és augmentar el nivell de documents que s'han de presentar per aconseguir l'exempció de pagament, com a mesura de pressió contra les persones que només tenen el padró però no hi treballen o no hi tenen residència sanitària o certificats escolars.

El director del túnel, Albert Vilalta, ja s'ha reunit amb els responsables polítics de la Cerdanya per abordar la situació, i en la darrera reunió del comitè directiu de Túnel del Cadí SA ja es va aprovar traslladar a la Generalitat algunes de les mesures per eradicar el frau, que s'aplicarien el pròxim gener perquè beneficiïn el pressupost del 2012.

Mostrar formulari de contacte