Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tasques de condicionament i neteja als senders de la Seu

Tasques de condicionament i neteja als senders de la Seu

L'Ajuntament vol que els camins esdevinguin un bon recurs turístic i de promoció La senyalització es fa seguint les recomanacions de la FEEC
Neteja de camins
31/03/2010 16:29

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha realitzat tasques de condicionament i neteja dels espais naturals del municipi, així com de manteniment dels camins naturalístics. Aquesta actuació l'han portat a terme dos operaris contractats d'un pla d'ocupació atorgat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

El regidor de Medi Ambient, Miquel Caminal, ha manifestat que “per tal que aquests camins esdevinguin un bon recurs turístic i de promoció dels espais naturals de la Seu, cal fer-ne una bona gestió i manteniment”.

L'actuació ha consistit a eliminar la vegetació que amb el pas del temps ha anat cobrint el camí i el remarcatge de la senyalització horitzontal amb pintura groga i blanca. Aquestes actuacions facilitaran el seguiment de l’itinerari per part dels caminants. També s’han retirat, classificat i reubicat tots els residus que s’han trobat en el recorregut.

Caminal hi ha afegit que “és evident que donada la proximitat dels espais naturals, aquests són molt freqüentats per habitants i visitants, i és per aquest motiu que és de gran importància millorar-ne l'estat de conservació i garantir un correcte manteniment”.

La senyalització d’aquests senders consisteix a pintar una ratlla blanca i una de groga, seguint els criteris establerts per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya pel que fa als senders de petit recorregut (PR). Aquesta senyalització es va complementar amb la col·locació a les principals cruïlles amb senyals verticals consistents en un suport vertical de fusta i una placa metàl·lica de color groc on s’indica el lloc de situació, l’altitud i el lloc cap a on es dirigim.

L’Ajuntament de la Seu i la Unió Excursionista Urgellenca (UE) van editar l’any 2002 la guia de senders “Pels Camins de la Seu. Onze itineraris a peu per l’Urgellet” amb la finalitat de recuperar antics camins els quals eren la única manera de moure’s per la comarca i que amb el pas del temps s’havien anat perdent.

Mostrar formulari de contacte