Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Taula territorial per incorporar l’economia circular i les energies renovables al sector agroalimentari i ramader

Taula territorial per incorporar l’economia circular i les energies renovables al sector agroalimentari i ramader

La proposta, promoguda per l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran i l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local en Economia Verda i Circular de la Cerdanya, tindrà lloc aquest divendres. La inscripció s'ha de dur a terme a través d'Internet
Cartell de la taula territorial
29/04/2021 12:05

El divendres 30 d’abril, de 10 a 12 hores, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local en Economia Verda i Circular de la Cerdanya organitzen una taula territorial en format virtual i gratuït per al sector agroalimentari i ramader, al voltant dels beneficis d’incorporar l’economia circular i les energies renovables als seus negocis.

La jornada porta per títol “L’economia circular i les energies renovables en l’empresa agroramadera i agroalimentària” i s’orienta com un guiatge pràctic per reduir costos valoritzant els residus i subproductes, posant èmfasi en l’ús dels recursos energètics i les línies d’ajuts disponibles.

La taula estarà estructurada en dos espais diferenciats, però que poden ser complementaris. A la primera part es parlarà dels fluxos dels recursos materials, centrant-se en com reduir-los, com recuperar-los i quines són les línies d’ajuts per a la innovació i l’estudi. Pot interessar tant a petits agricultors i productors, com a gestors de menjadors (escolars i d’hostaleria) o fins i tot a comunitats que estiguin interessades en el compostatge de qualitat i en aconseguir una reducció dels residus.

D’altra banda, la segona part del programa se centrarà a conèixer de més a prop l’energia fotovoltaica i les renovables en relació amb el sector agroalimentari i ramader. Hi tindran cabuda exemples propers a casa nostra, resultats, opinions i possibles ajuts en aquest sector.

Per inscriure’s a la jornada cal registrar-se al següent enllaç: https://serveis.acapa.cat.

Programa

Part 1: Els recursos materials.

10.00 h - Benvinguda

10.10 h - Compostatge de la matèria orgànica de l’agroalimentària i usos [Cooperativa Tarpuna - Josep Maria Vallès]

10.25 h - Com valoritzar els residus agroramaders i alimentaris en subproductes per altres empreses [Consell General de les Cambres de Catalunya - Montse Monedero]

10.40 h - Quins ajuts existeixen si vull innovar en economia circular i sóc una petita empresa [ACCIÓ - David Torrelles]

10.50 h - Experiència local [30 Cabres - Sara Gutiérrez]

Part 2: Els recursos energètics

11.00 h - Les energies renovables en el sector agroalimentari i ramader [Agència Local de l’Energia d’Osona - Gil Salvans]

11.20 h - Posicionament i decàleg per a la protecció del sòl enfront dels parcs solars [Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya - Josep Lluís Bosque]

11.30 h - Ajuts vigents per a instal·lacions d’energies renovables en l’agroramaderia [DARP - Núria Fontanet]

11.45 h - Cas pràctic [Cerdanya Solar - Víctor García]

11.50 h - Precs i preguntes

Mostrar formulari de contacte