Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Teatre-fòrum a la Seu amb motiu de la campanya #NoésNo

Teatre-fòrum a la Seu amb motiu de la campanya #NoésNo

L'activitat tindrà lloc aquest dijous, 23 d’agost, a les set de la tarda, al pati de la Biblioteca Sant Agustí. Un grup de joves han creat les escenes, que interpretaran perquè el públic les modifiqui

Teatre-fòrum a la Seu
Teatre-fòrum a la Seu
20/08/2018 14:30

El pati de la Biblioteca Sant Agustí serà l'escenari aquest dijous, 23 d’agost, a les set de la tarda, del teatre-fòrum 'NoésNo', emmarcat en els actes previs a la Festa Major de la Seu d'Urgell i dins de la campanya ‘No és No. A l’Alt Urgell volem festes lliures de masclisme i LGBTIQfòbia’. L'activitat és gratuïta, i va adreçada a un públic jove i adult.

Totes les escenes han estat creades i interpretades per un grup de joves, amb l’acompanyament de l’associació Pirineus Creatius i la col·laboració de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, el Col·lectiu Feminista i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD). En l'activitat es buscaran respostes col·lectives i alternatives a situacions plantejades en diverses escenes.

Val a dir que el passat 26 de maig va tenir lloc l’estrena de la primera escena del teatre-fòrum i el passat 13 d’agost se'n va representar una de nova a Organyà, amb la participació d’un centenar de persones.

Accions de sensibilització

L'acció dóna continuïtat als actes de sensibilització que s’han dut a terme d’aquest estiu: una trobada d’experiències, una jornada de recursos per fer front a la violència masclista, tallers formatius, la distribució de materials i l'acompanyament a agents facilitadors de la campanya.

La proposta la impulsa el grup motor integrat pel Col·lectiu Feminista de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove, el SIAD, el SIE, l’Associació Antisida de Lleida i els col·lectius joves Huldra i Iris. L'objectiu és prevenir i actuar contra les agressions sexuals masclistes a les nits de festa major a l’Alt Urgell.

Teatre-fòrum

El teatre-fòrum és una tècnica de teatre social que, partint d’una peça teatral breu o una escena, planteja una situació d’opressió. Les persones participants són convidades a substituir als actors i actrius per trobar solucions alternatives a les situacions de conflicte que planteja l’escena. El públic, a partir de les seves propostes, reinterpreta l’escena, es posa a la pell de l'altre i té l'oportunitat d'intentar canviar la situació. 

Les escenes són construïdes de manera col·lectiva, a partir de fets reals i, en aquest cas, a partir de situacions d’assetjament masclista en el context de nits de festa. El teatre-fòrum permet obrir un espai de reflexió, anàlisi i proposta de solucions de canvi.

 

 

 

 

Mostrar formulari de contacte