Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tecnologia, esport i medi ambient centren les noves obres de la Seu a través del FEIL

Tecnologia, esport i medi ambient centren les noves obres de la Seu a través del FEIL

La principal sol.licitud és la cobertura total de la pista de patins, amb 535.000 euros També s'ordenarà les connexions del centre Les Monges, es millorarà l'enllumenat i s'arranjarà l'Horta del Valira i les pistes de tennis
Plaça de les Monges
02/02/2010 11:38

Les noves tecnologies, l’esport i el medi ambient centraran les obres demanades per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per a la nova convocatòria del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha fet públiques en el ple d’aquest dilluns les inversions sol.licitades. En els ajuts d’aquest any, a la Seu li corresponen 1,4 milions d’euros. És a dir, poc més de 100 euros per habitant.

La principal partida serà per a la cobertura total de la pista de patins, de la qual ja se n’ha fet l'estructura amb el FEIL de l’any passat. Per a aquesta obra s’ha demanat 535.000 euros. Segons Albert Batalla, l’aïllament permetrà convertir la pista annexa al Pavelló en un lloc ideal no només per a entrenaments sinó també per a tota mena d’actes públics, com ara concerts i festes. A la zona esportiva, també es destinarà una partida menor per arranjar les pistes de tennis, actualment força malmeses.

Un altre punt important d’inversió serà el Centre Cultural Les Monges, on es vol posar ordre a les connexions i sistemes d’informàtica i d’internet. En l’apartat tecnològic, també s’ha demanat diners per a programes tècnics, de formació i d’implantació de xarxes Wi-fi.

El FEIL 2010 també permetrà renovar l’enllumenat públic al passeig Pasqual Ingla, les places de Joan Sansa i del Carme i el Camí Ral de Cerdanya. Amb una previsió de 272.000 euros, s’implantarà una il.luminació més eficient, que permetrà un estalvi d’uns 18.000 euros anuals. Finalment, l’Ajuntament també ha proposat un ajut per a l’arranjament de la nova zona verda de l’Horta del Valira.

Albert Batalla va matisar que les peticions d’enguany han estat  condicionades per uns criteris més estrictes per part del Govern espanyol, a l’hora d’aprovar les propostes dels municipis. Així, Batalla assegura que, amb les noves exigències, aquesta vegada hauria estat impossible demanar la reforma del carrer Major, que es va completar aquest desembre passat.

Mostrar formulari de contacte